Pokemon GO
מציג תוצאות 1 עד 4 מתוך 4
  1. עמיטריד.
    שם: עמיטריד
    בס"ד פרשת תרומה תשע"ב

שלום לבוא שבת

הקשר המופלא

"וְעָשִׂיתָ אֶת הַקְּרָשִׁים לַמִּשְׁכָּן עֶשְׂרִים קֶרֶשׁ לִפְאַת נֶגְבָּה תֵימָנָה:"

(שמות כ"ו, י"ח)

חכמי האמת למדונו כי מעשה המשכן מקביל לבריאה. חוברים בו יחד כל היסודות: דומם, צומח, חי, מְדַבֵּר וישראל. זהב, כסף ונחושת – דומם, הקרשים, הנסכים והמנחות – צומח. עורות עיזים, צמר וכמובן כל הקרבנות – חי. נכרים הרשאים להקריב נדרים ונדבות – מְדַבֵּר. וכל מעשה המשכן וקרבנותיו – ישראל.

ומכאן שהמשכן חיבר ואיחד בין העולם הגשמי השפל לבין המציאות הרוחנית הנעלה. וראה כי קרש - בחילוף אותיות קשר. ללמדנו כי קשר הקב"ה בחכמתו את החומר הגשמי והשפל למציאות הרוחנית האין-סופית (ע"פ האור החיים הקדוש).

רמז נוסף מצא "בעל הטורים" בפרשתנו כי מנין הקרשים 48 (עשרים בדרום, עשרים בצפון, שני קרשים לפינות ושישה למערב), כנגד 48 נביאים שעמדו לישראל.

ורמז נוסף מצא בפסוק "ושמתי כדכד שמשותיך ושעריך לאבני אקדח" (ישעיהו נ"ד, י"ב). כד=24 + כד-24 = 48. אף כאן מתחברים יחד גילוי שכינה של זמן הגאולה ובנין המשכן.

ועל כולם לשון משכן – שוכן, גר, שכן קרוב, כי צמצם בורא העולם את כבודו לתוך מעשה בני אדם להראות אהבתו ושמחתו בעמו.

וכך אמר שלמה בעת חנוכת בית המקדש: "כי האמנם ישב אלוקים על הארץ? הנה השמים ושמי השמים לא יכלכלוך אף כי הבית הזה אשר בניתי" (מלכים א' ח', כ"ז), ורק באהבתו וחיבתו בעמו בחר לשכון בתוכם.

ואנו לוּקַח בעוונותינו בית המקדש, ומעתה שכינה שורה בבתי כנסיות ובתי מדרשות בהם הוגים בתורה יומם ולילה כנאמר: "ואהי להם למקדש מעט" (יחזקאל י"א, ט"ז), והיא אשר עמדה לאבותינו ולנו לקיימנו ככבשה בין הזאבים. ובודאי כיום כאשר סובבים אותנו מאות מליוני אויבים ושונאים, ולרשותם כלי משחית לאין מספר, רק הרועה יצילנו מידם בזכות התורה ולומדיה.

אשרי העם שככה לו.
    שבת שלום!
    וחודש שמח!

כמו תמיד. עמיטריד.

2. משתמש מנוסה
    שם: גלעד (קינגלר)
    דבר תורה יפה, הדברים מעט לא קשורים זה לזה אלא אלו הרבה נושאים שצורפו ביחד.
    אתה צריך לתת קרדיט לאתר ממנו לקחת את ציטוטי הפסוקים (אלא אם ניקדת והכל בעצמך).

השאלה שלי אליך היא האם אתה יודע מי הם חכמי האמת?

כל הכבוד שהשקעת בתיקון שגיאות הכתיב שלך.
    תמיד רגע לפני שאתה עונה תשובה למי שאתה מתווכח איתו, תשאל אותו שאלה שתקשה עליו. אל תקל על מי שמתווכח איתך (0_^).

כנסו לפורום יהדות והלכה. אפשר גם ללחוץ על העולם...

קרדיט לבורא עולם על ההשקעה המדהימה ביצירה כל כך מושלמת.
    קרדיט לאדם שיודע לנצל את כל אלה.

תודה רבה לדוקטור ספין שהכין בשבילי את התמונה המתאימה!

הקבוצה שלי במ"ת של מאי:
    Spoiler ספוילר
    אקס מן טים
    Spoiler ספוילר

אני הייתי:
    Spoiler ספוילר

3. עמיטריד.
    שם: עמיטריד
    זה לא אני קתבתי אני ראיתי את זה בפייסבוק והכלתתי לפרסם

כמו תמיד. עמיטריד.

4. משתמש מנוסה
    שם: גלעד (קינגלר)
    ציטוט פורסם במקור על ידי Len Kgamine~ צפה בהודעה
    זה לא אני קתבתי אני ראיתי את זה בפייסבוק והכלתתי לפרסם
    אז אתה חייב לתת קרדיט עם קישור לאתר ממנו לקחת את זה (בגלל שהעתקת את זה מאתר לא ספציפי, כלומר שקשה למצוא אותו מתוך השם שלו).
    תמיד רגע לפני שאתה עונה תשובה למי שאתה מתווכח איתו, תשאל אותו שאלה שתקשה עליו. אל תקל על מי שמתווכח איתך (0_^).

כנסו לפורום יהדות והלכה. אפשר גם ללחוץ על העולם...

קרדיט לבורא עולם על ההשקעה המדהימה ביצירה כל כך מושלמת.
    קרדיט לאדם שיודע לנצל את כל אלה.

תודה רבה לדוקטור ספין שהכין בשבילי את התמונה המתאימה!

הקבוצה שלי במ"ת של מאי:
    Spoiler ספוילר
    אקס מן טים
    Spoiler ספוילר

אני הייתי:
    Spoiler ספוילר

מידע על הנושא

משתמשים שצופים באשכול

יש כרגע 1 גולשים שצופים באשכול. (0 משתמשים ו-1 אורחים)

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •