Pokemon GO
מציג תוצאות 1 עד 3 מתוך 3
  1. משתמש מנוסה
    שם: גלעד (קינגלר)
    שלום לכולם.
    והנה לכם פרשת תרומה שמוקדשת במיוחד לאלון שלנו
    איך היה? מה מהפרשה קראת בבית כנסת?
    כן, לאלון היה בר מצווה ונשמח לקבלח חוויות.

בעקבות אלון, שביקש ממש יפה, דילגתי (בצער רב) על פרשת משפטים, אני מקווה שנחזור אליה בעתיד. אבל אין יותר מדי מה להתעצבן, כי אולי ככה אני אוכל חזור לקצב המקורי של פירסום דברי התורה שלי (לפרשה הנכונה של השבוע).

אז השבת קראנו בבית כנסת את פרשת *תרומה, ובה אני אעסוק.

אז כל מי שעיין טיפה בפרשה רואה שלכאורה, הפרשה הזאת היא אולי הפרשה המשעממת ביותר שיש. ביניינו, החלק שכנראה הכי מעניין בה זאת הפעולה הכמעט יחידה שיש בפרשה: "וידבר (ה' אל משה לאמר)"...
    אבל דווקא אל מול אתגר כזה צריך פשוט לעבוד יותר כדי להוציא את האור שבפרשה, ולא לדלג מחוסר אמצעים.

תחילת הפרשה מספרת לנו על התרומות למשכן שנאספו מבני ישראל.

מכאן הפרשה לא מתדרדרת, אלא פשוט נשארת בקו ישר מקביל לציר הx שלרוב מגיע עם צליל "תייייייי..." אחיד.

התורה פותחת בתיאור מאוד מדוייק של כל הכלים ושל כל תוכנית הבנייה של המשכן, כולל חומרים, מידות ואפילו קישוטים. אני עושה דבר די דומה לזה (בהיקף שלא מגיע לרבע מהמורכבות של הסירטוט המילולי שבפרשה) בשביל לבנות מבנה לפורימן של הצופים. אבל כל המידות האלו לא ממש מעניינות אנשים שהם לא אדריכלים או מהנדסים, לכן אני אתמקד בכלל התהליך.

באופן מפתיע, התורה לא מתחילה לתאר לנו את הבנייה ממה שהיינו מצפים, ממידות המבנה הכללי, והיא לא מסיימת בנקודה בה היינו מצפים, הכנסת הכלים לתוך המקדש.
    התורה מתחילה דווקא בדבר שהוא אולי האחרון להיכנס למבנה, לפני שאפילו מתארים לנו את מידות המבנה עצמו, התורה ישר פותחת במידות ארון הברית.
    ואם חשבתם שזהו, חוזרים לסדר רגיל, טעות בידכם. ברגע שמסיימים עם הארון, עוברים לשולחן ומהשולחן למנורה.

רק עכשיו סוף סוף אנחנו עוברים לתיאור מבנה המשכן וזה יותר נראה כמו הוראות בנייה מקינדר (לא שכל כך קל לעקוב אחריהן) מאשר תיאור אמיתי למראה המשכן.
    אחר כך מתואר לנו הגדר של גבולות המשכן ואחר כך האיבזור היחיד שמכניסים למשכן, הפרוכת.

בשביל הסיום מתואר לנו המזבח החיצוני, שהיה עשוי נחושת וגם כל המבנה של החצר עצמה מתואר.

כאן נגמרת הפרשה, אפילו אני התעייפתי עד עכשיו.

אבל המקדש הוא לא סתם עוד מבנה, נכון? אחרת כל מה שהיה עד עכשיו היה נמסר לבנאים באופן מסודר ומפורט, כמו שאופן יצירת המנורה והסירטוטים שלה לא מופיעים כאן. אבל התורה בחרה להביא אל מול כולנו את המידות והפרטים המדוייקים של המשכן.

כמו שהתחלתי להגיד, המשכן הוא לא סתם מבנה, אלא הוא מבה שבעצם (לפי הקבלה) מתאים את עצמו לספירות השונות (חלקים של מידות שונות שבעולם, אני לא מבין בזה, אני סתם אומר באופן כללי) ולעולמות העליונים, אבל גם באותה מידה הכל אמור להיות מכוון לחיים הפרטיים שלנו ולא רק לדברים שאין לנו מושג בהם.

מה אופן בניית המשכן? כמו בניית כל מבנה, קודם בונים בית ואז מכניסים את הרהיטים.
    אבל התורה בחרה לעבוד בצורה כמעט הפוכה לגמרי מזה, היא התחילה בדבר שאולי נכנס אחרון, הארון, בגלל שהוא הכי חשוב, וכנראה שבעיקר בשבילו, שיהיה לו מקום (הארון היה הדבר שתמיד ליווה את ישראל בכל בית מקדש) עשו את כל המבנה המרשים.

לפי דעתי ניתן ללמוד מכאן איך לתכנן דברים.
    כשאתה רוצה לעשות דבר טוב, תעמיד את המטרה שלו מול העיניים. המטרה היא המזבח או "ושכנתי בתוכם (בתוך בני ישראל)", לכן את הרעיון המרכזי שבפרשה נאמר כמה שיותר מהר על ההתחלה.
    אחרי כל זה אפשר לעבור לדברים ה"פחות חשובים" (אין באמת כזה דבר במשכן, אבל נניח) ולבסוף אפשר גם להגיע למבנה החיצוני, מה יבטא את הרעיון הפנימי, איך נבטא את זה, כל אלו עשויים להשתנות בהתאם לדברים מסויימים (המשכן עוד יתחלף במקדש שילה והוא בבית המקדש בירושלים שגם צורתו תתחלף מספר פעמים), אבל התוכן הוא תמיד אותו תוכן, ואפילו כששלמה הכין עוד כלים (הכין עשר מנורות, עשרה שולחנות...) למקדש ולאוו דווקא היו הכלים המקוריים מהמשכן (שהם בכלל לא מעקבים, לא חייבים דווקא אותם), הארון היה שם תמיד ובאותה צורה כמו במשכן (מוכן למסע), עד ממש לפני חורבן הבית השני.

ישנם מקרים שבהם אנשים חייבים להתפשר בגלל אילוצים שונים. לפעמים האילוצים מביאים אותך למצב הכי טוב שיכול להיות, אבל תמיד זה לא כמו שדמיינת. החוכמה היא רק לדעת איפה ניתן להתפשר ואיפה לא. האידיאל שעומד מאחורי המעשה, עליו לא צריך לוותר, רק צריך לבדוק באיזו צורה הוא יוצא אל הפועל.

בברכת חזק ואמץ לכולם וברכת נועם עול מצוות לאלון.
    ועד הפעם הבאה, שלום.
    ~~~~~~~~~~~~~~~
    *תרומה- הפסוק השני בפרשה: "דבר אל בני ישראל, ויקחו לי תרומה. מאת כל איש אשר ידבנו לבו, תקחו את תרומתי."
    אשמח לתגובות.
    תמיד רגע לפני שאתה עונה תשובה למי שאתה מתווכח איתו, תשאל אותו שאלה שתקשה עליו. אל תקל על מי שמתווכח איתך (0_^).

כנסו לפורום יהדות והלכה. אפשר גם ללחוץ על העולם...

קרדיט לבורא עולם על ההשקעה המדהימה ביצירה כל כך מושלמת.
    קרדיט לאדם שיודע לנצל את כל אלה.

תודה רבה לדוקטור ספין שהכין בשבילי את התמונה המתאימה!

הקבוצה שלי במ"ת של מאי:
    Spoiler ספוילר
    אקס מן טים
    Spoiler ספוילר

אני הייתי:
    Spoiler ספוילר

2. לא ברור בכלל
    שם: tAlon
    תודה גלעד.
    קראתי את הכל, נהנהתי לקרוא אף על פי שטענת שהיא פרשה משעממת ><'
    אני לא יודע את הפרשה בע"פ או איך את הפירוש של הפרשה כלכך, אבל אני חושב שניתן ללמוד בנוסף מהפרשה שאם כל אחד יביא קצת, מהמעט שיש לו, אפשר ליצור דבר גדול ביותר, כמו כאן.. שבסופו של דבר, תראה איזה בניין

Spoiler ספוילר

3. משתמש מנוסה
    שם: גלעד (קינגלר)
    ציטוט פורסם במקור על ידי ~Donphan~ צפה בהודעה
    תודה גלעד.
    קראתי את הכל, נהנהתי לקרוא אף על פי שטענת שהיא פרשה משעממת ><'
    אני לא יודע את הפרשה בע"פ או איך את הפירוש של הפרשה כלכך, אבל אני חושב שניתן ללמוד בנוסף מהפרשה שאם כל אחד יביא קצת, מהמעט שיש לו, אפשר ליצור דבר גדול ביותר, כמו כאן.. שבסופו של דבר, תראה איזה בניין
    זה היה רק ההתחלה, ושים לב שכתבתי שם "לכאורה" מיד בהתחלה כדי שתהיו בכוננות שינוי דעה, כי זאת פרשה בכלל לא משעממת.

שמח שנהנת.
    תמיד רגע לפני שאתה עונה תשובה למי שאתה מתווכח איתו, תשאל אותו שאלה שתקשה עליו. אל תקל על מי שמתווכח איתך (0_^).

כנסו לפורום יהדות והלכה. אפשר גם ללחוץ על העולם...

קרדיט לבורא עולם על ההשקעה המדהימה ביצירה כל כך מושלמת.
    קרדיט לאדם שיודע לנצל את כל אלה.

תודה רבה לדוקטור ספין שהכין בשבילי את התמונה המתאימה!

הקבוצה שלי במ"ת של מאי:
    Spoiler ספוילר
    אקס מן טים
    Spoiler ספוילר

אני הייתי:
    Spoiler ספוילר

מידע על הנושא

משתמשים שצופים באשכול

יש כרגע 1 גולשים שצופים באשכול. (0 משתמשים ו-1 אורחים)

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •