Pokemon GO
מציג תוצאות 1 עד 1 מתוך 1
  1. student of Gakuen Alice
    שם: אליס
    היי, הכנתי סיכום לבית ספר על תאוריית נדידת היבשות, וחשבתי לפרסם את זה פה עם מישהו יצטרך.

אז מה היא בעצם התאורייה?

תאוריית נדידת היבשות, היא תאורייה אשר התחיל איש ושמו וגנר, התאורייה של וגנר אומרת כי פעם, לפני מיליוני שנים כל שבעת היבשות שאנו מכירים כיום היו מחוברות ליבשת אחת ודמה ''פנגאה'', לאחר מכן התפצלה פנגאה לשתי יבשות ''לאורסיה'' ו''גונדוונה'', את שתי היבשות האלו הפריד ים טתיס.
    במהלך השנים המשיכו להתפצל היבשות עד אשר הגיעו למצב כיום.

וגנר היה בטוח בהשערה שלו, הוא הלך אל קהילת המדענים והציג לפניה את ההשערה שלו, הוא הראה לצוות המדענים במפה כי קווי החוף של כל היבשות מתחברות ממש כמו פאזל כאשר מחברים אותם, אך המדענים לא הסכימו להקשיב, מפני שדבר אחד נותר לא ידוע-מה היה הכח אשר גרם ליבשת פנגאה להתפצל?

וגנר לא נכנע, הוא וצוות המדענים שלו, הלכו ואספו הוכחות, וגנר מצא בסך הכל ארבע הוכחות-

1.וגנר שם לב לצורתו של החוף המערבי של יבשת אפריקה ולצורתו של החוף המזרחי של יבשת דרום אמריקה, וראה שעם מקרבים בין היבשות ומתאימים אותם כמו פאזל, נוצרת יבשת אחת.

2.וגנר מצא מאובני בעלי חיים יבשתיים, שחיים ביבשת אחת, ביבשת אחרת שים מפריד ביניהם.

הערה-
    על פי חוקי הטבע, וזה חוק שלא ניתן לשבור, בכל סביבה מתפתחים בעלי-חיים משלהם, בעלי חיים יבשתיים לא יחצו סתם את הים\אוקיינוס, וגם עם ינסו סביר להניח כי יטבעו, מסיבה זאת לא יכולים להימצא מאובנים של חיה אשר חיה ביבשת מסויימת, ביבשת אחרת אלה עם כן היבשות הללו היו מחוברות.

נ.ב כיום ניתן למצצא חיות זהות בכמה יבשות, אך דבר זה לא נחשב מפני שהאדם הביא אותן ליבשות השונות

3.וגנר מצא שריטות של קרחונים על אבנים במקומות שונים העולם, לקרחונים צורת שריטה מיוחדת, וכאשר הם נשחקים באבן הם מותירים סימנים ייחודיים.

4.משקעי פחם-מצטערת שאני לא מפרטת על זה אני לא יודעת איך להסביר, אני אחפש סיכום על זה אחר כך ואכתוב פה

לאחר שמצא את ארבעת ההוכחות, חזר וגנר אל קהילת המדענים ושוב, למרות כל ההוכחות, דחו את השערתו של וגנר מסיבה אחת-וגנר לא יכל לומר מה הכח הגדול שגרם ליבשת להתפצל?

וגנר לא יכל לענות על שאלה זאת מפני שבתקופתו לא הייתה הטכנולוגיה לכך.

באמצע המאה העשרים, נשלחו צוללות אל קרקעית האוקיינוסים, אחת הצוללות גילתה דבר מדהים, את התשובה לשאלה-מה היה הכח אשר הפריד בין היבשות?

הצוללת מצאה רכס הרי געש תת-מיימים, צורת רכס הרי הגעש הייתה כצורת קווי החוף, ולכן, הבינו המדענים כי-
    המגמה אשר ניסה לפרוץ דרך הקרום היבשתי, התערמה זו על זו ויצרה רכס הרי געש תת-מיימים פעילים, הרי הגעש פעלו, ומהדף המגמה, וה''חורים'' אשר נוצרו הקרום היבשתי, התפצלו היבשות!

~עם תרצו הסבר גם על תאוריית הלוחות הטקטוניים רק תבקשוp:~
    מנהלת פורום חת''מ ושרשורים מה12\11\13-13\3\25 ומנהלת פורום ספרות מה 13\3\25-תאריך שאני לא זוכרת, משהו לרביעי 2013

הפוקימונים האהובים עליי:
    Spoiler ספוילר

מידע על הנושא

משתמשים שצופים באשכול

יש כרגע 1 גולשים שצופים באשכול. (0 משתמשים ו-1 אורחים)

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •