--------------------------------------------------------
שם הסרט: רעם טרופי
ז'אנר: קומדיה
אורך: 107 דקות
חברת שידור: קולנוע.
שפת הסרט: אנגלית. כתוביות בעברית.
שנת יציאה: 2008
במאי: בן סטילר.
שחקנים: בן סטילר (מדגסקר,זולנדר), רוברט דאוני ג`וניור (איירון מן), ג`ק בלאק (קינג קונג), טום קרוז (משימה בלתי אפשרית,מלחמת העולמות).
-------------------------------------------------------
סיקור:
חבורה של שחקנים שעבר זמנם מנסים את מזלם בצילום סרט חדש אי שם בשטח לא נודע.
ההפקה נתקלת בקשיים אבל טאג ספידמן נחוש לעשות את כל מה שהוא יכול כדי להצליח.
במהלך הסרט, ללא ידיעת ההפקה, נכנסים השחקנים לשטח עוין אשר מתנהלת בו מלחמה,
הם נשאבים לתוכה בעל כורחם וכמובן צריכים להציל את עצמם מסכנה.
-------------------------------------------------------
ציון: 5/5
לא היו לי הרבה ציפיות מהסרט, למרות הנוכחות הכבדה של מיטב שחקני הוליווד אני לא זה שהלך להצגת הבכורה שלו בארץ. ואני שמח להודיע באופן רישמי שהסרט הוכיח שלפעמים כיף לטעות. אני נהניתי מהסרט כמו שלא נהניתי מסרט זה זמן מה.
הסרט מצחיק, מלא בהומור וסצנות פארודיה, הוא לא לוקח אף אחד ברצינות והוא לא לוקח שבויים.
הסרט מגולל כאמור את סיפורם של כמה כוכבי הוליווד שזמנם עבר וזה נתן להפקה הזדמנות להשתגע, בין אם זה ראינו את דאוני ג`וניור עובר מהפך משחקן זוכה אוסקר לשחקן שמגלם דמות של כושי, את סטילר מגלם נער בעל מגבלויות ואת בלאק בתור הפריק שבא משום מקום.
זה וולגרי, זה מטופש, זה לא חוקי וזה מצחיק. פשוט כך.
על בן סטילר - כשמדברים על היהודים של הוליווד ניתן תמיד לומר בנשימה אחת את השמות בן סטילר, דיוויד שווימר ואדם סנדלר, שלושתם עוסקים בקומדיות, שלושתם מצחיקים ושלושתם לקחו את הקריירה בכיוון מסוים.
במקרה שלנו סטילר הימר על כל הקופה, הוא ביים את הסרט, הפיק, הסיפור הוא פרי דמיונו, הוא גם היה חלק מכותבי התסריט ונאמר שהוא זה שהיה אחראי לליהוק השחקנים שלצידו ונתן את דעתו על פסקול הסרט.
ואני שמח לדווח שההשקעה שלו הניבה פירות ויצאה מוצלחת! סטילר נותן לשחקנים שלו אפשרות לחשוף את עצמם, לקרוע את המסך ולגנוב את ההצגה, כל אחד בדרך שלו. פשוט מלאכת מופת.
על טום קרוז - מה לא נאמר על טום קרוז? הוא מקפץ על ספות אצל אופרה, הוא מספר 2 בדת הסיינטולוגיה. הוא מחורפן על כל הראש, הוא לא נתן לאישתו להוציא הגה במהלך הלידה והוא כבר איבד את כל הקסם שיש לו בסרטים.
ובכן, שמועות לבד, ומעשים לבד.
טום קרוז יוצא בפעם הראשונה מזה הרבה זמן ומוכיח לכולם שהוא לא סתם מטורף, שהוא לא רק בעלה של קייטי הולמס ואב לבת אחרי שנים שחשבו שהוא עקר. טום קרוז הוא מלך הקולנוע.
ההופעה המחשמלת שלו בסרט מצחיקה, מטורפת ובעיקר מוכיחה לכולם שעדיין יש לו את זה.