מצרכים לכ-12 מנות:
2 כוסות קמח מצה
2 כוסות מים רותחים
2 כפיות מלח
כפית סוכר
3 ביצים גדולות
8 כפות סלק מבושל מגורר וסחוט ועוד חצי סלק קטן למי הבישול
150 גרם עוף טחון
12 ביצי שליו מבושלות מראש לביצים קשות.
אופן ההכנה:
1. מערבבים קמח מצה מלח וסוכר. יוצקים מים רותחים. מערבבים היטב ומצננים. כשפושר, בוללים את הביצים ומאחדים עם התערובת.
2. מניחים ל20 דקות
3. בידיים רטובות לוקחים ביצה קשה סביבה שכבה דקה של בשר העוף ומעל הכל יוצרים מעטפת מתערובת הכופתאות. מתקבלות 3 שכבות ביצה בשר וכופתה.
4. לסיר גדול ורחב עם מים רותחים בבעבוע עדין, מכניסים סלק חצוי ומבשלים את הכופתאות עד שיצופו.
להגשה:
5. מנחים כופתה וחצי לסועד בתחתית הצלחת ויוצקים סביבה מהמרק המשובח שהכינונו מראש.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~
אפשרות נוספת:
*במקום הסלק,גרדו עדין 8 כפות דלעת סחטו והוסיפו לתערובת קמח המצה.
*דלגו על שכבת הבשר, יצרו קובה קטנה שבתוכה תטמינו את ביצת השליו.
*בשלו כרגיל. סננו וצננו.
להגשה:
*הכינו חופן פיסטוקים קלופים קצצו גס, הוסיפו לחגיגה הירוקה המתהווה עלים משניים שלושה גבעולי טימין.
*את הפיסטוקים יש לקלות כמה דקות.
*את הקובות קניידלאך,טגנו לכמה דקות מכל צדדיהן לשיזוף נאה במחבת כבדה יבשה.
*להגיש אחת וחצי לסועד, חצוי לאורך שיראה יפה, חגיגי.
*סביב צקו מן המרק הנהדר שלנו ועטרו את הצלחת בפיסטוקים קלויים ועלי טימין.
קרדיט לאתר השף הלבן