מצרכים ל-12 סועדים:
גרון הודו
2 בצלים שטופים על קליפתם
5 שיני שום
שורש פטרוזיליה
שורש סלרי
לפת קטנה
5 גזרים
2 על דפנה
3 גרגירי פלפל אנגלי
2.5 ליטר מים
עלי שמיר טימין ופטרוזיליה
מעט שמן
כף סוכר חום

אופן ההכנה:
1. בתחתית הסיר כף סוכר וכך מים על להבה נמוכה בהשגחה מלאה, לקרמל את הסוכר לגוון ענברי עמוק בזהירות לא לשרוף, המרק יהיה מר.
2. להוסיף מים ומיד את כל יתר הרכיבים. להרתיח, לנקות הקצף המצטבר ולהמשיך לבשל עוד שעה וחצי על אש נמוכה בסיר מכוסה.
3. לסנן ולשמור ירקות וגרון הודו.
4. לצנן, להסיר קצף ושומן.
5. לפני ההגשה לחמם ולהעביר דרך מסננת פעם נוספת.
קרדיט לאתר השף הלבן