בצק אגוזים פריך ומעליו שכבה רכה ועסיסית של תמרים ושוקולד. פרוסות העוגה נשמרות במקרר (בכלי מכוסה היטב) במשך שבוע ויותר. 25 חיתוכיות.




המצרכים:

לבסיס:
¾ כוס אגוזי מלך
½ כוס סוכר
½1 כוסות קמח מצה לעוגה
3 כפות אבקת קקאו
150 גרם חמאת "תנובה" (או מרגרינה בלי מלח), חתוכה לקוביות
3-4 כפיות מים

למלית:
¾ כוס סוכר
3 כפות אבקת קקאו
¾ כוס מים רותחים
75 גרם חמאת "תנובה" (או מרגרינה בלי מלח), חתוכה לקוביות
100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
250 גרם (בערך כוס) ממרח תמרים
4 ביצים גדולות
2 כפיות תמצית וניל
2 כפות ברנדי או רום
אבקת סוכר לעיטור

אופן ההכנה:
1. משמנים תבנית מלבנית 23x35 ס"מ ומרפדים אותה בנייר אפייה. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).

2. להכנת הבצק:
*שמים אגוזים, סוכר, קמח מצה וקקאו במעבד המזון ומפעילים למספר שניות.
*מוסיפים את החמאה ומעבדים בלחיצות קצרות לתערובת פירורית אחידה.
*מוסיפים מים לפי הצורך - רק כדי להרטיב מעט את הפירורים.
*משטחים את פירורי הבצק בתבנית בשכבה אחידה. אופים במרכז התנור במשך 20-25 דקות,עד שהבצק תופח מעט והשכבה העליונה יבשה למגע.

3. להכנת המלית:
*מערבבים את הסוכר עם הקקאו בסיר בינוני.
*מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים במטרף לתערובת חלקה ובלי גושים.
*מוסיפים את החמאה ומחממים מעל להבה נמוכה עד שהחמאה נמסה והתערובת מגיעה לרתיחה עדינה.
*מסירים מהאש ומוסיפים את קוביות השוקולד.
*מניחים לשוקולד להתרכך 2-3 דקות ומערבבים לתערובת חלקה.
*מוסיפים ממרח תמרים, ביצים, תמצית וניל וברנדי וטורפים היטב.

4. מוציאים את התבנית מהתנור ויוצקים את תערובת השוקולד על הבסיס האפוי.
*מחזירים את התבנית לתנור ואופים במשך 25 דקות נוספות, עד שמרכז המלית יציב למגע.
*מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים.

5. חותכים את העוגה למלבנים מוארכים.


*לפני ההגשה בוזקים על החיתוכיות אבקת סוכר.


קרדיט לאתר השף הלבן