מצרכים
2 יח' אבקת פודינג אינסטנט בטעם וניל (או וניל עוגיות / מוס אינסטנט שוקולד, לפי הטעם).
2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה 38%.
2 כוסות חלב קר + 2 כוסות חלב רותח.
חבילה גדולה של ביסקוויטים פתי בר.
אבקת שוקו (או אבקת קפה נמס, לפי הטעם).
50 גרם שוקולד מריר.
*בגירסה למבוגרים ניתן להוסיף מעט ברנדי או וויסקי איכותי לחלב/למים החמים.
אופן ההכנה:
1. במיקסר טורפים את 2 חבילות הפודינג, 2 מיכלי השמנת המתוקה ו-2 כוסות חלב קר.
*מתחילים במהירות נמוכה ומגבירים לאט לפי קצב הסמכת הקרם שבקערה .
2. לאחר שהקרם מתייצב, מחלקים את הכמות לשישה חלקים שווים.
3. לקערת מרק רחבה מוסיפים 2 כפות שטוחות של אבקת קפה נמס או אבקת שוקו .
4. מעל יוצקים 2 כוסות חלב רותח.
5. מניחים ביסקוויט אחד בחלב הרותח ובעזרת 2 מזלגות מוציאים מיד (לפני שהביסקוויט מתפורר) לתבנית פיירקס מרובעת או מלבנית בעלת שוליים גבוהים. כך מסדרים את הביסקוויטים אחד ליד השני בצורה צמודה כשכבה דחוסה המכסה את תחתית התבנית.
6. מורחים 1/6 מכמות הקרם מעל שכבת הביסקוויטים, מומלץ למרוח בזהירות כדי שהביסקוויטים לא יזוזו או יקרעו.
7. כך יוצרים עוד 5 שכבות ומסיימים עם שכבת קרם.
8. עם פומפיה, מגרדים מהשוקולד שכבה דקה ואחידה מעל העוגה.
9. מכסים ומכניסים למקרר למשך 5 שעות לפחות.
קרדיט לאתר השף הלבן