חומרים:
750 גרם פילה בס (כ-9-8 נתחים)
4 כפות שמן זית
2 כוסות יין אדום
1 מיכל (250 מ"ל) קצפת צמחית מסדרת השף הלבן
מלח ופלפל שחור גרוס

לפירה:
7 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים לשמיניות
1 מיכל(250 מ"ל) קצפת צמחית מסדרת השף הלבן
½ כפית אגוז מוסקט מגורד
מלח ופלפל לבן

לקישוט:
1 שורש פטרוזיליה
2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:


1. לפירה:
*שמים את תפוחי האדמה בסיר גדול.
*מכסים במים ומביאים לרתיחה.
* ממשיכים לבשל על אש גבוהה כ- 15 דקות או עד שמתרככים לגמרי.
*מסננים ומצננים כשתי דקות.
*מעבירים לקערת פיירקס ומועכים בעזרת ממחה עד לקבלת מחית חלקה.
*מוסיפים תוך כדי מעיכה את הקצפת הצמחית, מתבלים באגוז מוסקט, במלח ובפלפל לבן.

2. לקישוט:
*קולפים את שורש הפטרוזיליה ובעזרת הקולפן ממשיכים לקלוף מהשורש רצועות דקות וארוכות.
*מחממים במחבת קטנה שמן זית ומטגנים את הרצועות הדקות של הפטרוזיליה עד שמזהיבות.
*מתבלים במעט מלח ומסירים מהאש.

3.
*מחממים את התנור לחום בינוני (160 מעלות).
*מכניסים את הפירה ורצועות שורש הפטרוזיליה בנפרד לתנור.

4. לדגים:
*מתבלים את הדגים במלח ופלפל גרוס.
*מחממים שמן זית במחבת בינונית ומטגנים כל נתח דג כ- 3 דקות מכל צד על אש גבוהה או עד שמזהיב.
*מוציאים מהמחבת לצלחת הגשה ומעבירים לתנור עד להגשה.
*יוצקים למחבת את היין ומבשלים על אש גבוהה עד לצמצום מחצית מכמות הנוזלים.
*מוסיפים את הקצפת הצמחית וממשיכים לבשל על אש גבוהה.
*מצמצמים שוב למחצית מכמות הנוזלים.
*מתבלים במלח ובפלפל לבן.

5. להגשה:
*מסדרים בבסיס צלחת הגשה אישית פירה ומעליו שורש פטרוזיליה.
*מניחים מעל את הדג ויוצקים מעט רוטב.
*מגישים חם.


קרדיט לאתר השף הלבן