6 מנות
חומרים:
לבליני:
8 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לרבעים
1 כוס עדשים אדומות
2 כוסות מים
1/2 כפית פלפל אדום חריף (שאטה)
1 ענף טימין
1 כפית זרעי כוסברה
1 ביצה
½-1 כוס קמח תפוחי אדמה (בהתאם ללחות הבצק)
1/4 כוס שמן זית
לרוטב:
1 כף שמן זית
2 מיכלים (500 מ"ל) קצפת צמחית מסדרת השף הלבן
3 ענפי בזיליקום טרי, מופרדים לעלים וקצוצים דק
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. בליני תפוחי אדמה:
בסיר קטן מחממים את העדשים האדומות עם המים ומתבלים בפלפל החריף, זרעי הכוסברה והטימין.
*ממשיכים לחמם עד שהעדשים מתרככות וכל הנוזלים נספגים.
*בסיר בינוני מבשלים את תפוחי האדמה מכוסים במים עם כפית מלח עד שמתרככים.
*מסננים את תפוחי האדמה ממי הבישול ומעבירים לקערה.
2.
*מוסיפים את העדשים המבושלות ומועכים בעזרת ממחה עד לקבלת תערובת אחידה.
*מוסיפים ביצה וכוס קמח ומערבבים.
*במידה והתערובת לחה מדי מוסיפים מעט קמח.
3.
*מחממים במחבת גדולה מעט שמן זית.
*יוצרים מהתערובת דסקיות דקות בעובי בקוטר 3.5 ס"מ ומטגנים כ- 2 דקות מכל צד או עד שהן מזהיבות.
*מניחים בצד בטמפרטורת החדר.
4. רוטב:
*בסיר בינוני מחממים כף שמן זית ומטגנים את הבזיליקום כ-2 דקות עד לקבלת גוון כהה. *מוסיפים את הקצפת הצמחית ומביאים לרתיחה.
*ממשיכים לבשל כ- 3 דקות נוספות ומתבלים במלח ופלפל.
להגשה:
*מניחים על צלחת הגשה אישית שכבת בליני.
*יוצקים מעל מהרוטב ומגישים חם.
קרדיט לאתר השף הלבן