24-20 לביבות.




מצרכים:
6 מצות
½ כוס חלב "תנובה" או מרק צח
3 כפות שמן (רצוי שמן זית)
1 בצל קטן, קלוף וקצוץ דק
200 גרם פטריות (שמפיניון או אחרות), מנוגבות וקצוצות לחתיכות קטנות
3-2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור
2 כפיות מיץ לימון
חופן נדיב של עלי פטרוזיליה קצוצים
5 ביצים טרופות
שמן לטיגון

אופן ההכנה:
1.
*מרטיבים את המצות במהירות תחת מים זורמים ומפוררים אותן לתוך קערה גדולה.
*יוצקים חלב או מרק צח על המצות המפוררות, מערבבים היטב ומניחים בצד.

2.
*מחממים ½1 כפות שמן במחבת בינונית ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שיזהיב.
*מוסיפים את הבצל לקערת המצות המפוררות.

3.
*מוסיפים למחבת את השמן הנותר ומטגנים את הפטריות מעל להבה גבוהה במשך 3-2 דקות, רק עד שיתרככו מעט וישנו את צבען.
*מסירים את המחבת מהאש.
*מתבלים את הפטריות במעט מלח ופלפל
*מטפטפים עליהן את מיץ הלימון ומערבבים.
*מוסיפים את הפטריות לקערת המצות יחד עם הפטרוזיליה.

4.
*יוצקים לקערה את הביצים הטרופות.
*מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים היטב בכף. נותנים לתערובת לנוח 10 דקות.

5.
*יוצקים למחבת גדולה שמן בגובה 1.5 ס"מ.
*מחממים את השמן מעל להבה בינונית־גבוהה. כשהשמן חם דיו, מנטפים לתוכו כפות גדושות מתערובת המצות - משאירים רווחים גדולים בין הלביבות.
*מטגנים עד שצדן התחתון של הלביבות משחים.
*הופכים בעזרת כף טיגון ומטגנים עד שהלביבות משחימות מצדן השני.
*מוציאים את הלביבות המוכנות למגש מרופד בשכבה כפולה של נייר סופג.
*מכינים את שאר הלביבות באותה דרך.


קרדיט לאתר השף הלבן