עוגת גזר בחושה

מצרכים לתבנית בקוטר 26 ס"מ:
3 ביצים
1/4 1 כוסות סוכר
1/2 כוס שמן
1 גביע שמנת אורגינל תנובה 15%
2 כוסות גזר מגורר דק
3/4 1 כוסות קמח תופח
1 כפית קינמון
קורט אגוז מוסקט
100 גרם צימוקים
50 גרם אגוזים קצוצים
לציפוי-
75 גרם חמאה רכה (חשוב להוציא מהמקרר כשעתיים לפני)
1 גביע גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי
1/2 כפית תמצית וניל
1/2 כוס אבקת סוכר

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני ( 180 צ. ).
2. שמים בקערת המערבל ביצים, סוכר, שמן ושמנת ומקציפים 3 דקות. מוסיפים את הגזר ומערבבים ידנית.
3. מוסיפים קמח, קינמון, אגוז מוסקט, אגוזים וצימוקים ומערבבים לתערובת אחידה.
4. יוצקים לתבנית אופים כ- 50 דקות עד שקיסם עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. מוציאים מהתנור.
5. מכינים את הציפוי- מקציפים חמאה וגבינת שמנת עד לקבלת תערובת רכה ותפוחה מוסיפים תמצית וניל ואבקת סוכר ומערבבים. מורחים את הציפוי על העוגה כשהיא קרה.
בתאבון!