דונאטס - סופגניות אמריקאיות
כ-15 סופגנית (בהתאם לגודל)
מצרכים:
1 ק"ג קמח
20 גרם שמרים
200 גרם חמאה "תנובה"
180 מ"ל חלב "תנובה"
1 גביע שמנת חמוצה "תנובה"
4 ביצים
150 גרם סוכר
7 גרם מלח
1 פקק וניל
לציפוי
200 מ"ל שמנת מתוקה "השף הלבן"
200 גרם שוקולד מריר איכותי
סוכריות צבעוניות
אופן ההכנה:
להכנת הדונאטס
1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח ,שמרים ,סוכר ומלח.
2. ממיסים את החמאה ומערבבים עם חלב ושמנת חמוצה עד לקבלת תערובת פושרת.
3. מוסיפים לקמח ביצים, וניל ואת תערובת החמאה ומעבדים במשך 5 דקות לקבלת בצק חלק, רך ומבריק ומכניסים למקרר ללילה.
4. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של כחצי ס"מ, קורצים עיגולים ואח"כ קורצים עיגול קטן במרכז. מניחים על נייר אפייה משומן למנוחה כשעה.
5. מחממים שמן ומטגנים על להבה בינונית עד לצבע זהוב.
להכנת גנאש השוקולד לציפוי
1. מרתיחים את השמנת , מורידים מהאש מוסיפים את השוקולד ומערבבים
2. מצפים את הדונאטס ביתרת הגנאש ומפזרים סוכריות צבעוניות מעל.
בתאבון!