אופים את העוגות בשתי תבניות סיליקון לעוגות עגולות עם גומה (6 שקעים בתבנית). 12 עוגות אישיות.
המצרכים:
2 ביצים גדולות
¼ כפית תמצית שקדים
¼ כוס סוכר
2+2 שקיקים סוכר וניל
⅓ כוס קמח
½ כפית אבקת אפייה
2 כפות מחוקות אבקת קקאו
קורט מלח
50 גרם חמאה מומסת
2 כפות שוקולד מריר מגורר גס (כ־6 קוביות שוקולד)
3-4 כפות ריבת חלב ארגנטינאית
2 מכל שמנת לקצפת 38% "השף הלבן"
1 כף אבקת פודינג אינסטנט בטעם וניל.
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). מניחים את תבניות הסיליקון על תבנית מתכת שטוחה גדולה.
2. מקציפים את הביצים עם תמצית שקדים, סוכר ו־2 שקיקים סוכר וניל במשך 5-4 דקות, לקציפה תפוחה מאוד, סמיכה מאוד ובהירה.
3. מנפים יחד קמח, אבקת אפייה, אבקת קקאו ומלח ומנפים שוב על קציפת הביצים. יוצקים מסביב את החמאה המומסת ומבליעים את הקמח ואת החמאה לתוך קציפת הביצים. מבליעים פנימה גם את השוקולד המגורר.
4. מחלקים את התערובת בין שקעי התבניות - התערובת צריכה לכסות לגמרי את הבליטות העגולות שבמרכז השקעים ולהגיע עד לגובה 5 מ"מ מתחת לשפת השקע. אופים במרכז התנור במשך 20-18 דקות, עד שמרכז העוגות יבש וקפיצי למגע ושולי העוגות מתחילים להיפרד מהתבנית.
5. מוציאים מהתנור ומצננים בתבניות במשך 10 דקות. משחררים את העוגות משקעי התבנית והופכים על מגש. ממלאים את הגומות שבמרכז העוגות בריבת חלב - כ־¾ כפית לעוגה. מניחים לעוגות להצטנן לגמרי.
6. מקציפים את השמנת עם סוכר הווניל הנותר (או עם כף ריבת חלב ו־½ כפית תמצית וניל) לקצפת רכה. מוסיפים את אבקת הפודינג ומקציפים לקצפת נוקשה. מזלפים תלולית גבוהה של קצפת על כל עוגה. אפשר לעטר את כל תלולית בזילוף קטן של ריבת חלב. שומרים במקרר בכלי מכוסה.
תהנו!
קרדיט לאתר השף הלבן