בראוניז חלב ודבש/ דנית סלומון
בתפקיד החלב - שמנת חמוצה ושוקולד חלב. השמנת מוסיפה עסיסיות לבראוניז ותורמת חלקלקות וחמצמצות מענגות לקרם השוקולד והדבש.
המצרכים:
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
100 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו, שבור לקוביות
100 גרם שוקולד חלב שבור לקוביות
1 כוס סוכר
3 כפות דבש
4 ביצים
2 כפות שמנת חמוצה 15% של תנובה (לוקחים מגביע השמנת של הקרם)
1 כוס + 2 כפות קמח
⅛ כפית אבקת סודה לשתייה
קורט מלח
½ כוס שקדים מולבנים גרוסים או קצוצים דק
לקרם ולעיטור:
1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה 15% של תנובה (פחות 2 הכפות שירדו לעוגה)
1 כף דבש
100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
10 גרם חמאת תנובה
2-3 כפות פרוסות שקדים קלויים לעיטור
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות). משמנים תבנית אפייה מרובעת 24x24 ס"מ ומרפדים את התחתית ואת הדפנות בנייר אפייה.
2. בסיר בינוני ממיסים את החמאה עם שני סוגי השוקולד מעל להבה נמוכה מאוד. מסירים את הסיר מהאש וטורפים לתערובת חלקה. מוסיפים סוכר ודבש וטורפים היטב.
3. מוסיפים את הביצים לתערובת השוקולד - אחת בכל פעם - וטורפים היטב אחרי כל הוספה. מוסיפים גם את 2 כפות השמנת ומערבבים.
4. מנפים פנימה קמח, אבקת סודה לשתייה ומלח וטורפים רק עד שהתערובת חלקה. מוסיפים שקדים ומערבבים בכף.
5. יוצקים את התערובת לתבנית המוכנה ומיישרים את פניה. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 35 דקות, או עד שקיסם שננעץ סמוך למרכז העוגה יוצא כמעט נקי. מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי.
6. מוציאים את השמנת מהמקרר כחצי שעה לפני ציפוי העוגה, מוסיפים לשמנת דבש וטורפים היטב. מניחים לשמנת להגיע לטמפרטורת החדר.
7. ממיסים את השוקולד עם החמאה בקערית מעל אדים (או במיקרוגל). כשכל השוקולד נמס, מורידים את הקערית מהאדים וטורפים לתערובת חלקה. מוסיפים את השמנת לשוקולד בהדרגה, כף אחר כף, וטורפים היטב אחרי כל הוספה. ממשיכים לטרוף עד שהתערובת חלקה ואחידה.
8. מוציאים את העוגה מהתבנית ומעבירים למגש. מורחים את הקרם על פני העוגה בסכין רחבה. זורים למעלה פרוסות שקדים ומכניסים למקרר ל־30 דקות, רק עד שהקרם מתקשה ומתייצב. חותכים לריבועים.
קרדיט לאתר השף הלבן