מצרכים לתבנית פאי בגודל 24 ס"מ:
לקלתית-
1/2 1 כוסות קמח
1/2 כפית מלח
120 גרם חמאת תנובה קרה, חתוכה לקוביות
1 ביצה גדולה קרה
1+1 כפות מים קרים מאוד
1 כפית תמצית וניל אמיתית
מלית פקאן-
150 גרם חמאת תנובה, חתוכה לקוביות
1 כוס סוכר חום כהה
1/3 כוס דבש
1/4 כוס סוכר לבן
1 כפית תמצית וניל משובחת
3 כפות שמנת מתוקה 32% השף הלבן
300 גרם אגוזי פקאן (4 כוסות) / או 1 כוס אגוזי לוז ו3 כוסות פקאן
לציפוי השוקולד-
230 גרם שוקולד מריר קצוץ
3/4 כוס שמנת מתוקה 32% השף הלבן
2 כפות דבש
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
הכנת הקלתית-
1. במעבד מזון עם סכין המתכת מערבבים קמח ומלח בפולסים כמה פעמים.
2. מוסיפים את קוביות החמאה.
3. מערבבים בכוס ביצה + 1 כף מים ווניל ושופכים למעבד המזון.
4. מערבלים 15-20 שניות עד שהבצק מתחיל להיפרד מהדפנות. אם התערובת עדיין פירורית, מוסיפים את כף המים הנוספת ומעבדים.
5. משטחים את הבצק מעל ניילון נצמד, עוטפים ומכניסים לקירור בערך לשעה או עד שמתייצב מספיק לרידוד.
6. על משטח מקומח קלות מרדדים את הבצק לעובי של פחות מחצי ס"מ, .
7. מצמידים היטב לתחתית ולשולי התבנית, מכניסים שוב לקירור וניגשים להכנת המילוי.
הכנת מלית הפקאן-
1. מחממים תנור ל-170-175 מעלות ומציבים את רשת התנור לחלק התחתון של התנור.
2. בסיר בינוני מעל אש בינונית מערבבים יחד חמאה, סוכר חום, דבש וסוכר לבן תוך ערבוב תמידי בכף עץ עד שהקרמל אחיד, חלק ומבעבע.
3. מנמיכים לאש נמוכה ונותנים לרתוח כ- 2 דקות נוספות.
4. מסירים מהאש ומוסיפים את השמנת המתוקה, תמצית הווניל ומערבבים.
5. מוסיפים את אגוזי הפקאן ומערבבים עד שכולם מכוסים בקרמל.
הרכבת הטארט-
1. מוציאים את התבנית עם הקלתית מהמקרר ושופכים את המלית לתוך הקלתית הקרה.
2. אופים במדף התחתון של התנור 25 דקות.
3. לאחר 25 דקות מעלים את העוגה למדף העליון הגבוה של התנור
4. ואופים 5-10 דקות נוספות עד שהמלית מבעבעת כולה ונצבעת בצבע חום זהוב.
5. מוציאים את הטאט מהתנורומצננים עד לקירור מוחלט.
הכנת ציפוי השוקולד-
1. שמים את השוקולד הקצוץ בקערה ומניחים בצד.
2. בסיר קטן מעל אש גדולה שופכים שמנת ודבש ומחממים עד לרתיחה עדינה.
3. שופכים את תערובת השמנת והדבש לקערת השוקולד הקצוץ ומערבבים הכל עד להמסה.
4. מוסיפים תמצית וניל ושופכים מעל העוגה הקרה.
5. מאחסנים בקירור אך מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר.
קרדיט לאתר השף הלבן