חומרים לתבנית פיירקס מלבנית:
75 גרם חמאה רכה, או מרגרינה
3/4 כוס סוכר
5 ביצים, מופרדות
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם שקדים, טחונים דק
100 גרם אגוזי לוז קצוצים גס
קורט מלח


אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל - 180 מעלות.
2. מקציפים את החמאה והסוכר כ - 3 דקות, עד שמתקבל קרם רך ותפוח. מוסיפים את החלמונים אחד אחרי השני, ומקציפים עוד 2 דקות.
3. מעל סיר אדים ( או במיקרוגל) ממיסים את השוקולד מוסיפים את תערובת החמאה, תוך כדי בחישה. מוסיפים את השקדים ואת אגוזי הלוז, מערבבים ומסירים מהאדים.
4. מקציפים את החלבונים עם מלח, עד לקבלת קצף יציב אבל לא קשה מידי. מקפלים אותו לתוך התערובת.
5. משטחים את התערובת בתבנית משומנת ואופים כ - 40 דקות. מצצנים וחותכים לקוביות.


קרדיט לוואלה אוכל