חומרים ל-15-12 מנות:

ליוגורט:
2 גביעים (400 גרם) יופלה לבן 3%
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול (מופחתת שומן 10%)
3-2 כפות אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל

לגרניטה:
1 חבילה (300 גרם) פירות יער קפואים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 כף רום
1 ליטר מים מינרליים או מסוננים


אופן ההכנה:


» מכינים מקפא יוגורט:
מערבבים יוגורט עם שמנת, אבקת סוכר ותמצית וניל למרקם אחיד. יוצקים לגביעים חד-פעמיים עד מחצית גובהם ומקפיאים למשך שעתיים.

» מכינים גרניטה:
מבשלים את החומרים עד שהסוכר נמס ומקררים. יוצקים לתבנית מתכת בשכבה דקה של כ-1 ס"מ ומקפיאים.

» לפני ההגשה מגרדים את הגרניטה במזלג ועורמים על שכבת היוגורט.


קרדיט לאתר השף הלבן