חומרים ל-15-12 מנות:
ליוגורט:
2 גביעים (400 גרם) יופלה לבן 3%
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול (מופחתת שומן 10%)
3-2 כפות אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
לגרניטה:
1 חבילה (300 גרם) פירות יער קפואים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 כף רום
1 ליטר מים מינרליים או מסוננים
אופן ההכנה:
» מכינים מקפא יוגורט:
מערבבים יוגורט עם שמנת, אבקת סוכר ותמצית וניל למרקם אחיד. יוצקים לגביעים חד-פעמיים עד מחצית גובהם ומקפיאים למשך שעתיים.
» מכינים גרניטה:
מבשלים את החומרים עד שהסוכר נמס ומקררים. יוצקים לתבנית מתכת בשכבה דקה של כ-1 ס"מ ומקפיאים.
» לפני ההגשה מגרדים את הגרניטה במזלג ועורמים על שכבת היוגורט.
קרדיט לאתר השף הלבן