מדובר במאפה שמרים בלקני בעל מרקם אוורירי וטעם נפלא של גבינות. חותכים לקוביות ומגישים עם סלט.
חומרים לתבנית מלבנית בגודל 25 35 ס"מ:
560 גרם (4 כוסות) קמח
20 גרם שמרים יבשים
1 כפית סוכר
1 חלמון
1/2 כוס שמן
150 גרם גבינה לאפייה 5% מסדרת השף הלבן
1 כפית מלח
360 מ"ל (½1 כוסות) מים
1 קופסה (250 גרם) גבינה בולגרית "פיראוס" מפוררת גס
1/2 שקית (250 גרם) פתיתים מיוחדים לפיצה מסדרת השף הלבן
1/2 שקית (50 גרם) פתיתי פרמזן מסדרת השף הלבן
אופן ההכנה:
» מערבלים קמח, שמרים וסוכר במערבל עם וו לישה במשך דקה. מוסיפים חלמון, 2 כפות שמן, גבינה לאפייה, מלח ומים תוך כדי ערבול, וממשיכים לערבל עד לקבלת בצק רך מאוד, שאינו נדבק לדפנות הקערה. מתפיחים את הבצק 40-30 דקות או עד להכפלת הנפח.
» לשים את הבצק, כדי להוציא ממנו את האוויר. מערבבים פנימה את הגבינות בעדינות בעזרת ידיים משומנות (משאירים בצד קצת פתיתים, מעט קוביות גבינה בולגרית ופרמזן לטופינג).
» יוצקים את יתרת השמן לתבנית, ומשטחים את הבצק על השמן. מתפיחים 30 דקות או עד שהתבנית מלאה.
» מחממים תנור ל-180 מעלות.
» מפזרים את שארית הגבינות על פני הבצק ואופים כ-30 דקות, או עד שפני המאפה זהובים ומרקמו קפיצי.