חומרים ל-40 קרואסונים:
10 עלי מלאווח
1 שקית (500 גרם) גבינת "כנען" 5% מסדרת השף הלבן
150 גרם גבינה לבנה לאפייה 5% מסדרת השף הלבן
1 ביצה
1 תפוח אדמה מבושל ומעוך
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
2 שיני שום
עלים קצוצים מ-3 גבעולי בזיליקום
ביצה להברשה

אופן ההכנה:
» מחממים תנור ל-180 מעלות.
» מערבבים גבינות עם ביצה, תפוח אדמה, בצל ירוק, שום ובזיליקום.
» מחלקים כל עלה מלאווח ל-4 משולשים. מניחים מלית בחלק הרחב ומגלגלים לקרואסון ישר או לסהרון. מברישים בביצה.
» אופים 25-20 דקות, או עד שהקרואסונים זהובים ותפוחים.



ביסים של גבינה וכרישה
נמסים בפה בזכות המרקם הנימוח של הגבינות המיוחדות לאפייה. אפשר להחליף את הכרישה ברצועות פלפל קלוי או בפרוסות קישואים, שנאפו בתנור בדומה לכרישה.

חומרים ל-70 מאפים בקוטר 3 ס"מ או ל-32 בקוטר 6 ס"מ (תבניות שקעים):
2 גבעולי כרישה (החלק הלבן) פרוסים
שמן זית לזילוף
1 שקית (500 גרם) גבינת "כנען" 5% מסדרת השף הלבן
1/2 שקית (250 גרם) פתיתים מיוחדים לפיצה מסדרת השף הלבן
50 גרם גבינת גלעד מגוררת של תנובה
1/2 שקית (50 גרם) פתיתי פרמזן מסדרת השף הלבן
1 קובייה (250 גרם) גבינת פטה "פיראוס" מפוררת
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן
70 גרם (1/2 כוס) קמח
4 ביצים

אופן ההכנה:
» מחממים תנור ל-180 מעלות.
» מניחים פרוסות כרישה בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים שמן ואופים כ-20 דקות לריכוך והזהבה.
» מערבבים גבינות עם שמנת, קמח וביצים.
» יוצקים את התערובת לתבניות, מניחים עיגול כרישה מעל ואופים 40-30 דקות (תלוי בגודל) עד להתייצבות והזהבה. מגישים עם ירקות ואפשר גם פירות.



גבינה אפויה עם פירות קיץ
ספיישל לחובבי עוגת גבינה אפויה. בלי בסיס — רק קרם אפוי לאט-לאט.

חומרים ל-40 מאפי גבינה:
1 גביע (750 גרם) גבינה לאפייה 5% מסדרת השף הלבן
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן
3 ביצים
2 כפות קורנפלור
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
2 כפות סוכר
להגשה:
פירות טריים: ענבים, דובדבנים וכיוצ"ב

אופן ההכנה:
» מחממים תנור ל-130 מעלות. מניחים מנז'טים בקוטר 6 ס"מ בתוך שקעים של תבנית מאפינס או בכלים אישיים חד-פעמיים.
» מערבבים את כל החומרים לקבלת תערובת אחידה, יוצקים למנז'טים ואופים 30 דקות עד להתייצבות (הקרם נותר בגוון שמנת).
» מגישים עם פירות טריים.

בתאבון!
קרדיט לאתר השף הלבן