מצרכים:

חומרים (לתבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ):

לקלתית:
כוס קמח
1/2 כוס קמח מלא
1/4 כוס שמן זית
1/2 כפית מלח
100 גרם רסק עגבניות
1/2 כפית אורגנו יבש
כפית סוכר

למלית:
2-3 כפות פסטו "אוליביה"
3 ביצים
1/2 כוס שמנת מתוקה לבישול 15% שומן "השף הלבן"
200 גרם פתיתי גבינת "עמק"
100 גרם גבינת קוטג' "תנובה"
200 גרם (גליל) גבינת עזים "פרומעז" פרוס לפרוסות בעובי 3-4 מ"מ
חופן גדול של עגבניות שרי, חצויות
עלים מחמישה גבעולי טימין

אופן ההכנה:
1. מכינים את הקלתית: מערבבים את כל החומרים בקערה רק עד ליצירת בצק רך. אם הבצק יבש, מוסיפים עוד טיפת שמן זית, ואם הוא רטוב - עוד מעט קמח. יוצרים כדור, מכסים בניילון ומקררים כחצי שעה במקרר.

2. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה עגול ודק, בקוטר הגדול בכמה ס"מ מקוטר התבנית. מגלגלים את הבצק על המערוך ומעבירים אל התבנית. מסדרים את הבצק כך שיכסה את קרקעית התבנית והשוליים. חותכים את עודף הבצק שגולש מעבר לשוליים. מנקבים את הבצק בעזרת מזלג (כדי שלא יתנפח). אופים (ללא המלית) 10 דקות בחום של 200 מעלות. מוציאים מהתנור ונותנים לבצק להתקרר מעט.

3. כשהקלתית האפויה למחצה מתקררת מעט, מורחים אותה בפסטו. מסדרים מעל שכבה צפופה של חצאי עגבניות שרי, ומעליה שכבה של פרוסות גבינת עזים.

4. מערבבים בקערה את הביצים, השמנת המתוקה, הגבינה הצהובה והקוטג', ויוצקים על העגבניות והגבינה. מקשטים בעוד עגבניות, בפרוסות גבינת עזים ובעלי טימין. אופים בחום של 180 מעלות עד שהקיש מזהיב (כשעה).מחכים לפחות רבע שעה לפני שפורסים.