מצרכים:

לבצק:
1/2 1 כוסות קמח
160 גר' חמאת "תנובה" קרה חתוכה לקוביות
1/2 כפית מלח
5-6 כפות מי קרח

למלית:
500 גרם ברוקולי מבושל או שקית מופשרת של ברוקולי "סנפרוסט"
חב' גבינה לבנה 5% "תנובה"
חב' קוטג 5% "תנובה"
חצי חבילת גבינה בולגרית 5% "תנובה"
4 ביצים
חצי שקית אבקת אפיה
2 כפות קמח

אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
1. מכינים את הבצק: במעבד מזון עם להב פלדה לשים את הקמח והמלח ומפעילים מספר שניות, מוסיפים את קוביות החמאה ומפעילים ל-5 שניות. מוסיפים כך כף מים קרים עד שמתאחד והופך לכדור (לא להתעסק איתו יותר מדי, רק עד שמתאחד)

2. משטחים מעט, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות לשעה.

3. מרדדים בין שני ניירות אפייה או ניילון נצמד לגודל מעט גדול מגודל התבנית.

4. משמנים קלות תבנית לטארט, מניחים בזהירות את הבצק, מכניסים את עודפי הבצק פנימה כדי ליצור דפנות מעט עבות (בערך 1/2 ס"מ) ומשתדלים שהבצק יגלוש ב-2 מ"מ מעל הדופן. מצמידים היטב לדפנות ולקרקעית, מחוררים מעט חורים במזלג, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לפריזר ל-30 דקות.

5. מחממים תנור ל-200 מעלות, מוציאים מהפריזר, מניחים נייר אלומניום על פני הבצק, מפזרים מעליו משקולות לאפיה או שעועית יבשה, ומכניסים לתנור ל-15 דקות, מסירים את הנייר עם המשקולות וממשיכים לאפות עד שמתקבל צבע זהוב כהה (לא חום). מוציאים ומצננים.

הכנת הפאי:

1. בקערה מערבבים את הברוקולי, הקוטג, הגבינה, הבולגרית, הביצים, הקמח ואבקת האפיה.

2. שופכים את התערובת מעל הבצק האפוי.

3. מכניסים לתנור על 180 מעלות למשך 40-50 דקות עד שהפאי יציב ושחום.
קרדיט לאתר השף הלבן