מצרכים:

לתבנית עגולה בקוטר 24 ס”מ או לתבנית מרובעת בגודל 24 ס”מ:
2 כפות חמאה "תנובה"
1 כוס גבינת קוטג’ 9% "תנובה"
2 כוסות חלב 3% "תנובה"
1 כפית אבקת חרדל
מעט פלפל קאיין
מעט אגוז מוסקט מגורר
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור טחון טרי
200 גרם פסטה קצרה חלולה לא מבושלת
450 גרם גבינת צ’דר מגוררת

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-190 מעלות. משמנים תבנית בכף חמאה.

2. מעבדים קוטג’, חלב, חרדל, קאיין, אגוז מוסקט, מלח ופלפל בבלנדר. מוסיפים פסטה יבשה ו-400 גרם גבינה מגוררת, מערבבים ומשטחים בתבנית. מכסים ברדיד אלומיניום.

3. אופים 30 דקות.

4. מסירים את הכיסוי, מפזרים מעל יתרת הגבינה המגוררת, ואופים 30 דקות נוספות עד השחמה.

5. מצננים 15 דקות לפני ההגשה.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~

פשטידת סלק, גבינת עיזים ואגוזים

לבצק:
1/2 1 כוסות קמח
160 גר' חמאת "תנובה" קרה חתוכה לקוביות
1/2 כפית מלח
5-6 כפות מי קרח

למלית:
3 סלקים בינוניים
1 בצל בינוני
2 כפות יין לבן
1 כף חמאת "תנובה"
3 ביצים גדולות
1 שמנת לבישול
מעט טימין טרי
מעט אגוז מוסקט טחון
1/2 גליל גבינת פרומעז "תנובה"
1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס

אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק:
במעבד מזון עם להב פלדה לשים את הקמח והמלח ומפעילים מספר שניות.
*מוסיפים את קוביות החמאה ומפעילים ל-5 שניות.
*מוסיפים כך כף מים קרים עד שמתאחד והופך לכדור (לא להתעסק איתו יותר מדי, רק עד שמתאחד) .

2. משטחים מעט, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות לשעה.

3. מרדדים בין שני ניירות אפייה או ניילון נצמד לגודל מעט גדול מגודל התבנית.

4. משמנים קלות תבנית לטארט.
*מניחים בזהירות את הבצק.
*מכניסים את עודפי הבצק פנימה כדי ליצור דפנות מעט עבות (בערך 1/2 ס"מ) ומשתדלים שהבצק יגלוש ב-2 מ"מ מעל הדופן.
*מצמידים היטב לדפנות ולקרקעית, מחוררים מעט חורים במזלג, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לפריזר ל-30 דקות.

5.
*מחממים תנור ל-200 מעלות,מוציאים מהפריזר,מניחים נייר אלומניום על פני הבצק.
*מפזרים מעליו משקולות לאפיה או שעועית יבשה.
*מכניסים לתנור ל-15 דקות,מסירים את הנייר עם המשקולות וממשיכים לאפות עד שמתקבל צבע זהוב כהה (לא חום).
*מוציאים ומצננים.

6. מכינים את המלית:
*שוטפי את הסלקים,עוטפים אחד אחד בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור ב-230 מעלות כ-45 דקות עד שיתרככו. מצננים מעט, קולפים וחותכים לריבועים.

7. פורסים את הבצל לפרוסות דקות
8. מחממים את החמאה במחבת, מוסיפים הבצל ומטגנים מעט, מוסיפים יין לבן ומטגנים עוד 5 דקות. מצננים מעט ומוסיפים לסלק. מתבלים בפלפל ומלח.

9. מקשקשים את הביצים עם השמנת לבישול, מתבלים ומוסיפים גם את הטימין ואגוז מוסקט.

10. מפזרים על התחתית האפויה את הסלק והבצל, מוזגים בזהירות את תערובת הביצים, מפזרים מעל חתיכות גבינת עזים.

11. מכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות ל-15 דקות, מפזרים את האגוזים מעל ואופים עוד כ-10 דקות.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~

פשטידת תרד

מצרכים:

לתבנית תנור בגודל 33×40 ס”מ:
1/2 ק”ג תרד תורכי ללא גבעולים, שטוף וקצוץ דק-דק
250 גרם גבינה בולגרית מפוררת
4 ביצים
3 פרוסות לחם מושרות במים, סחוטות היטב ומפוררות
2 כפות פירורי לחם או קמח מצה
6 כפות שמן קנולה
150 גרם גבינה קשה מגוררת (קשקבל או עמק)

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מערבבים בקערה תרד, גבינה בולגרית, ביצים, פרוסות לחם מפוררות ו-5 כפות שמן.

3. משמנים את התבנית בכף שמן נוספת ומקמחים בשכבה דקה של קמח מצה.

4. יוצקים את התערובת לתבנית, מחליקים ומטפטים כף שמן מעל. מפזרים מעט קמח מצה וגבינה מגוררת.

5. אופים כחצי שעה, או עד שהפשטידה יציבה וזהובה.


קרדיט לאתר השף הלבן