לתבנית פאי עגולה בקוטר 28 ס"מ:

מצרכים:

לקלתית:
1/2 1 כוסות קמח
75 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
2 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 ביצה

למלית:
20 גרם חמאה
3 כרישות בינוניות, פרוסות לטבעות בעובי כחצי ס"מ (החלק הלבן והירוק בהיר בלבד)
1/4 כוס בירה (או מים)
מלח ופלפל (רצוי לבן, אפשר שחור)
250 מ"ל שמנת מתוקה
2 ביצים
3 כפות גבינת פרמזן מגוררת דק


אופן ההכנה:
1. מכינים את הקלתית:
*במעבד מזון מעבדים את הקמח, החמאה, שמן הזית, המלח והפלפל, עד שמתקבל מרקם פירורי.
*מוסיפים את הביצה ומעבדים בכמה פעימות.
*אוספים לכדור, מכסים בניילון ומעבירים למקרר לשעה.
*משמנים ומקמחים את התבנית.

2.
*על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה דק, גדול בכמה סנטימטרים מהתבנית.
*מגלגלים את הבצק על המערוך ומעבירים בזהירות אל התבנית.
*משטחים את הבצק כך שיכסה את התבנית ועוד שוליים בגובה כ-2.5 ס"מ.
*חותכים את עודפי הבצק בעזרת סכין חדה או סכין גלגלת.
*מנקבים את הבצק בצפיפות בעזרת מזלג.

3.
*אופים את הבצק, ללא מילוי, בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, למשך עשר דקות.
*מוציאים מהתנור את הקלתית האפויה למחצה, ומניחים לה להתקרר.
*מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות.

4. מכינים את המלית:
*במחבת רחבה, רצוי עם ציפוי טפלון, ממיסים את החמאה על אש בינונית.
*מוסיפים את טבעות הכרישה והבירה, מתבלים במלח ובפלפל.
*מכסים ומבשלים על אש קטנה עד שהכרישה מתרככת אך אינה משחימה (כעשר דקות).
*מורידים מהאש ומצננים כמה דקות.

5.
*מפזרים את הכרישה על הקלתית האפויה למחצה.
*טורפים בקערית את השמנת המתוקה והביצים,ויוצקים על הכרישה.
*מפזרים מעל גבינת פרמזן מגוררת.
*אופים בחום של 180 מעלות, עד שהמלית מתייצבת ומתחילה להזהיב (כ-40 דקות).
*מוציאים מהתנור ומניחים לקיש להצטנן מעט לפני שחותכים ומגישים.


קרדיט לאתר השף הלבן