מצרכים:
2-3 בצלים בינוניים מעוגלים כמה שניתן
פתיתי פרמז'ן של השף הלבן
4 כוסות קמח מצה
5 ביצים
3 כפות עלי קורנית קצוצים ללא גבעול
אופן ההכנה:
1. מחממים שמן לטיגון חצי עמוק (בערך בגובה 2 ס"מ) לחום בינוני גבוהה.
2. קולפים את קליפת הבצל, יש להשתדל לא לחתוך את שכבות הבצל, כך שיהיו לנו טבעות שלמות.
3. פורסים את הבצל לטבעות בעובי של ס"מ ומפרקים לטבעות שלמות. את השאריות ממרכז הטבעת ניתן לשמור במקרר .
4. טורפים את הביצים בערה.
5. בקערה שנייה מערבבים את פרורי המצה עם 3 כפות פתיתי פרמז'ן, הקורנית, קורט מלח וקורט פלפל שחור גרוס.
6. מניחים את הקערות מולנו ואת טבעות הבצל ליד.
7. יש לשים לב לעבוד עם יד אחת לביצה ויד שניה לפרורי המצה - כך נשמור על אחידות בציפוי ולא נעביר ביצה לפרורים שיהפכו לגושים במהלך הציפוי.
8. בעזרת האצבעות מרימים טבעת בצל אחת, מניחים בביצה, הופכים ומעבירים לפרורי המצה. הופכים שוב, טופחים קלות מאוד ומשקיעים מעט את הטבעת בפרורים.
9. מעבירים שוב לביצה, הופכים ומעבירים לפרורי קמח המצה, הופכים, טופחים קלות ומוציאים לצלחת.
10. לפני הטיגון יש לצפות את כל הטבעות.
11. כאשר מתחילים להיווצר גושים בפרורי המצה יש להחליף בכמות חדשה.
12. מטגנים מכל צד לצבע מטוגן ומרקם פריך. לא יותר מ4-5 טבעות ביחד. יש לחמם את השמן כחצי דקה בין הטיגונים.
13. מוציאים לצלחת עם נייר סופג לכמה שניות, מעבירים לצלחת , מפזרים מעל פתיתי פרמז'ן של השף הלבן ומגישים חם וטרי עם רוטב ברביקיו איכותי בצד.
הערות:
*מומלץ לחלק את פירורי המצה בין שתי קערות, כדי שנוכל להחליף את הפירורים ברגע שיווצרו גושים.
*יש לשים לב שלא לחמם את השמן מידי שלא ישרף וישרוף את הטבעות, כמו כן לא לטגן בשמן קר מידי שאז יספגו הטבעות כמות גדולה של שמן.
חג שמח!
קרדיט לאתר השף הלבן