500 גרם (או יותר) סינטה (מותן) בקר משובח ומיושן
*רבע כוס רוטב טריאקי יפני מוכן או לפי מתכון שיפורסם בקרוב
1 צרור אספרגוס חלוט במים רותחים ומרוענן במי קרח
לפי הצורך:
מלח ופלפל גרוס
1/4 כוס וינגרט שומשום והדרים (מתכון לעיל)
1 חבילה מבחר חסות שטופות
המרכיבים לוינגרט:
2 כוסות מיץ תפוזים טרי
1 כף חומץ יין לבן
2 כפות שמן שומשום
¼ כוס שמן זית
לפי הטעם:
סוכר,מלח ופלפל גרוס
אופן ההכנה:
*פורסים את הבשר לפרוסות דקיקות רצוי במכונה לפריסת בשר.
*מניחים בצפיפות על נייר פרגמנט או נילון נצמד,כך שיווצר מלבן בגודל 25X10 ס”מ. (את זה אפשר לבקש מהקצב שיכין עבורנו).
*מברישים בטריאקי ומתבלים במלח ופלפל.
*מניחים בקצה לאורכו של המלבן,רצועת אספרגוס.
*מגלגלים את המלבן ומהדקים,כך שנוצר גליל ארוך ומהודק.
*עוטפים ומשהים במקרר עד שמוכנים לטיגון.
לוינגרט שומשום והדרים:
במחבת, על אש גבוהה, מרכזים את המיץ עד שנותר ¼ כוס תרכיז.מערבבים עם שאר המרכיבים ומתבלים;שומרים בקירור.
להרכבת המנה:
*מחממים מחבת כבדה.
*מוסיפים מעט שמן זית למחבת, מחממים היטב.
*מתבלים את הבשר במלח ופלפל ומכניסים למחבת החמה.
*מטגנים עד שהגליל מקבל גוון חום,פריך – אך נשאר נא במרכזו (כשתי דקות בסך הכל).
*מתבלים את העלים הירוקים בוינגרט שהכנו ועורכים על צלחת הגשה.
*פורסים את גלילי הבשר לנתחים בעובי 3 ס”מ ומסדרים לצד הסלט.
*מזלפים מעט רוטב מעל ומגישים.
קרדיט לאתר השף הלבן