חומרים:
למוס שוקולד:
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה 38%
200 גרם שוקולד מריר, שבור לטבליות
100 גרם שוקולד חלב, שבור לטבליות
לקישוט:
100 גרם שוקולד לבן, שבור לטבליות
סוכריות צבעוניות
1 חבילה גביעי גלידה
אופן ההכנה:
1. למוס:
בסיר בינוני על להבה בינונית מבשלים יחד שמנת להקצפה עם שוקולד מריר ושוקולד חלב. מערבבים לאורך כל הבישול עד להמסת השוקולד. מסירים מהלהבה, מעבירים לכלי אחסון ומצננים 40 דקות במקפיא. חשוב בשלב זה שהשמנת תהיה קרה לגמרי.
2. לקישוט הגביעים:
ממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגל. מחממים בכל פעם כ-40 שניות ומערבבים עד להעלמת כל הגושים. מברישים את הפתח העליון של הגביע בשוקולד לבן וטובלים בקערית עם הסוכריות. מעבירים למקרר עד שהמוס מוכן.
3. בקערת מיקסר מקציפים במהירות גבוהה את תערובת השוקולד והשמנת הקרה עד לקבלת קצף יציב.
4. בעזרת שקית זילוף או כף ממלאים כל גביע במוס. מקשטים בסוכריות ומעבירים למקרר עד להגשה. מגישים קר.
קרדיט לאתר השף הלבן