עוגת מוס לימון לפסח
תבנית 26


מצרכים לעוגה:
3 ביצים מופרדות
1/2 כוס סוכר
50 גרם אגוזים טחונים
50 גרם שוקולד מריר מגורר
2 כפות קמח מצה

אופן הכנה:
*מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקצף יציב.
*מוסיפים את החלמונים ומערבבים.
*מנפים את החומרים היבשים ומקפלים פנימה.
*יוצקים לתבנית משומנת ואופים כ-50 דקות, עד הזהבה (עד שקיסם יוצא יבש).

מצרכים למוס לימון:
5 ביצים מופרדות
1/2 כוס מיץ לימון
1/2 כוס סוכר
שקיק ג'לטין (14 גרם)
כוס מים רותחים
שמנת מתוקה

אופן הכנה:
*מבשלים בסיר קטן את החלמונים, מיץ הלימון ו-1/4 כוס סוכר תוך בחישה ומכבים את הלהבה.
*ממיסים את הג'לטין במים הרותחים ומוסיפים לתערובת החלמונים ומצננים.
*מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר עד לקצף יציב.
*מקפלים את הקצף לתערובת החלמונים המצוננת.
*מקציפים את השמנת המתוקה ומוסיפים לתערובת.ויוצקים על פני העוגה.
*מכניסים למקרר למשך לילה.
*למחרת מוציאים את העוגה ומקשטים.



קרדיט לנענע אוכל