מצרכים:
150 גרם שוקולד מריר קצוץ
2/3 כוס סוכר
4 ביצים
100 גרם חמאה
3/4 כוס קמח
כפית אבקת אפייה
אופן הכנה:
*מחממים תנור ל-180 מעלות.
*ממיסים על בן מארי את השוקולד והחמאה ומסירים מהאש.
*מקציפים את החלמונים + מחצית מכמות הסוכר עד לקצף תפוח ומערבבים לאט לתוך השוקולד.
*מקציפים את החלבונים ויתרת הסוכר לקצף יציב ומעבירים לתערובת השוקולד.
*מקפלים פנימה את הקמח ומעבירים לתבנית המכוסה בנייר אפייה מרוסס בספריי שמן.
*מיישרים את הבצק ואופים 20 -25 דקות.
*מוציאים ומצננים קלות ומניחים מגבת רטובה על העוגה.
*מגלגלים את העוגה עם המגבת הרטובה ומשהים בחדר.
מלית:
250 גרם שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד לבן קצוץ
2 כפות ליקר
אופן הכנה:
*מחממים את השמנת המתוקה עד כמעט רתיחה, יוצקים על השוקולד הלבן ומערבבים.
*מוסיפים את הליקר ומעבירים למקרר למשך הלילה.
*למחרת מקציפים את התערובת עד ליצירת קצפת יציבה.
*פותחים את העוגה ומסירים את הנייר.
*מורחים את הקרם ומגלגלים לרולדה.
*מקשטים את פני העוגה.
קרדיט לנענע אוכל