מצרכים:

500 גרם פסטה קצרה מבושלת
2 שיני שום
3 כפות בצל סגול
2 בטטות
7 עגבניות שרי
10 זיתים שחורים, רצוי קלמטה, מגולענים
6 עלי בזיליקום טריים שלמים
2 מיכלי שמנת מתוקה
3 עגבניות מגוררות
גבינה בולגרית
פטרוזליה קצוצה
מלח
פלפל
מעט פלפל שאטה גרוס

אופן הכנה:
*מכינים את הפסטה על פי הוראות היצרן.
*פורסים את שיני השום, קוצצים את הבצל וחותכים את הבטטות לקוביות.
*צולים את קוביות הבטטה בתנור עד שהן מקבלות צבע זהוב.
*בינתיים, מחממים שמן זית במחבת על להבה בינונית.
*מוסיפים בצל ומאדים כ-2 דקות.
*חותכים את עגבניות השרי לחצי.
*מוסיפים למחבת עם הבצל את השום, בטטות, עגבניות שרי, זיתים ובזיליקום ומאדים למשך 3 דקות.
*מוסיפים מלח, פלפל ומעט שאטה גרוס.
*מוסיפים שמנת ואת רסק העגבניות. מערבבים ומבשלים כ-2 דקות.
*מוסיפים את הפסטה המבושלת ומבשלים יחד עוד כ-2 דקות.
*מעבירים לצלחת הגשה, מפוררים גבינה בולגרית מעל ומפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה.


קרדיט לנענע אוכל