6 מנות

מצרכים:
חצי חבילת אפונה קפואה
כפית זרעי כוסברה טחונים
כפית כמון טחון (או פחות לפי הטעם)
כוס עלי פטרוזילה קצוצים
עלים מ-2-3 גבעולי טימין
3.5 כוסות ציר עוף (אפשר מים + 3 כפות אבקת מרק עוף)
חצי כוס יין לבן
2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
מלח ופלפל
בצל גדול, קצוץ
שמן זית

לקרוטונים:
3 פרוסות לחם או לחמניה מה שיש בבית
שמן זית למריחה
שן שום קלופה

אופן הכנה:
*מחממים כף שמן זית בסיר גדול ומטגנים את הבצל הקצוץ על חום בינוני גבוה, 5-7 דקות או עד להזהבה יפה.
*מוסיפים את קוביות תפוחי אדמה ומטגנים כמה דקות.
*מוסיפים את האפונה ועלי הטימין והפטרוזילה ומערבבים.
*מוסיפים את היין הלבן וציר העוף.
*מתבלים בזרעי כוסברה, כמון ומעט מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
*מבשלים על אש נמוכה בבעבוע עדין כחצי שעה - עד שתפוחי האדמה התרככו.
*מכבים את האש וטוחנים בבלנדר מוט בהתאם למרקם שאוהבים. טועמים ומתקנים תיבול.
*מכינים את הקרוטונים לפני ההגשה: מטפטפים או מורחים בעזרת מברשת מעט שמן זית על פרוסות לחם או על לחמנייה חצויה לאורכה.
*מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, למשך כ-5 דקות עד להשחמה.
*מיד כשמוציאים מהתנור מורחים בזהירות שן שום על הלחם (פשוט מחזיקים את שן השום ומשפשפים בעדינות על הלחם והשום נמס). חותכים לריבועים בגודל שאוהבים.
*מגישים את המרק חם עם הקרוטונים ונהנים מחורף חמים ומענג.

קרדיט לנענע אוכל