אנטוני-
אתה נכנס למכון וקורא לאוויר "באתי לאתגר את המכון" מהצללים יוצאת אישה () שאומרת "קוראים לי איריס ואני מאמנת המכון כאן". והיא זורקת פוכדור באוויר ומוסיפה "צא מריל" ומהפוכדור יוצא פוקימון כחול דמוי עכבר (
). איריס מסתכלת אליך ושואלת "איזה פוקימון תבחר כדי להילחם".
מה תעשה?
מרקוס-
עם אתה עסוק בבקשה תגיב אחר כך
-------------------------
אתה יוצא מהאוהל ומתקדם לעבר סמל רובי ג'ונס שבטח התעורר לפניך. כשאתה מגיע אליו אתה שואל אותו "אני מוכן לבצע את המשימה הראשונה שלי". סמל רובי ג'ונס מסתכל אליך בחיוך קטן ואומר לך שהיריב שלך עדיין לא התעורר לכן כדאי לך לאמן קצת את הפוקימון השלך לקראת הקרב.
מה תעשה?
אדווין-
אתה אומר לבלבאזור להשתמש בעלי תער, עלי התער פוגעים בפוקימון והוא נפגע ונופל על הרצפה. אתה רואה שהוא לא חזק כל כך כמו שנראה בהתחלה. אתה מנצל את ההיזדמנות ובודק אותו בפוקדע. הפוקדע אומר בקולו המתכתי "הוטהוט, פוקימון הינשוף, הוטהוט יוצא רק בלילות ונוהג להסתובב ביערות ביחידים, הוטהוט הוא פוקימון מאוד חכם שנוקט יוזמה וחבר נאמן, לומרות שכוחו חלש" הקול אומר ומשתתק.
מה תעשה?
ריי-
אתה יוצא ממרכז הפוקימונים ומתקשר למורגן שאומר לך שהמשימה שלך היא לגנוב 3 פוכדורים ממרכז הפוקימונים ולהביא אותם אל מיחוץ לעיר שם הוא יחכה לך. אתה מהנהן ומנתק את המכשיר. אתה מסתובב סביב מרכז הפוקימונים ורואה בדרך מאמן בדרכו למכון שבעיר. לאחר עוד כמה מטרים אתה רואה חנות קטנה לציוד פוקימונים. אתה מסיים להסתובב סביב מרכז הפוקימונים שכראית את כל האפשרויות: להיכנס דרך חלון קטן מאחורי מרכז הפוקימונים, לנסות לחדור דרך הדלת הקידמית, לעשות חור בקיר או להיכנס דרך הביוב (שנראה לך מגעיל ולא בטוח שיש כניסה לתוך המרכז).
מה תעשה?