Pokemon GO
מציג תוצאות 1 עד 6 מתוך 6
  1. מנהל ראשי
    שם: אדם
    ברוכים הבאים לאתגר חדש לחלוטין שלא היה כמותו בפורום!

"בין השורות!"

איך זה עובד? פשוט וקל!
    בכל פעם שאשחרר שיר או קטע, תתבקשו להבהיר ולפרש את מה שלדעתכם התכוון המשורר.

מאוד קל! מוכנים?

הנה הקטע הראשון:

"אני הוא עץ מאוד זקן ושבע ימים,
    ראיתי כבר רוחות עזות ורעמים
    אתה עלה קטן, מתנועע.
    בטוח בעצמו, הכל יודע.
    קח איתך צידה לדרך את בירכתי,
    את תזלזל אולי זה כל מה שיש לי.”

מתוך עלה קטן שלי, אברהם פריד.

אז החוקים פשוטים, חישבו על משמעות המילים ועל הכוונה המסתתרת. עליתם. על זה? מעולה!

ומי הזוכה? זה שפירט והעניק לי את התחושה הטובה ביותר, כמובן ישנה חשיבות למי שהגיב ראשון.

צאו לדרך!

ניקוד:

ttrrtte - 8
    Amitlv - 9

2. student of Gakuen Alice
    שם: אליס
    אתה עלה קטן, מתנועע.
    בטוח בעצמו, הכל יודע.
    את תזלזל אולי זה כל מה שיש לי.”

אני חושבת שהמשורר התכוון במילים אלו לכך שהוא כבר תשוש, עייף וזקן אבל בעקבות גילו המופלג ראה ועבר דברים רבים בחייו.
    כל מה שיש לאיש כמוהו להעניק בגילו הוא ברכת הצלחה, אושר, הסכמה לחתונה ולא יותר.
    לכן, עם כל חוכמת החיים הטמונה בוא מעניק הזקן לבנו\איש צעיר את ברכתו, דבר שאין לזלזל בוא בגלל חוכמת החיים הטמונה בכך.
    מנהלת פורום חת''מ ושרשורים מה12\11\13-13\3\25 ומנהלת פורום ספרות מה 13\3\25-תאריך שאני לא זוכרת, משהו לרביעי 2013

הפוקימונים האהובים עליי:
    Spoiler ספוילר

3. עמיטריד.
    שם: עמיטריד
    אתה עלה קטן, מתנועע.
    בטוח בעצמו, הכל יודע.
    אל תזלזל אולי זה כל מה שיש לי.”

ואו השיר הזה מחזיר אותי לילדות לדעתי המשורר מתכוון במילים "אני הוא עץ מאוד זקן ושבע ימים" לזה שהוא כבר זקן ומבוגר כמו שעצים יכולים להיות ושהוא כבר "שבע" מרוב ימים שהוא עבר

ובמילים "ראיתי כבר רוחות עזות ורעמים" לדעתי הוא אומר שמרוב הזקנה הוא ראה המון אסונות ומיקרים

ובמילים "אתה עלה קטן, מתנועע.
    בטוח בעצמו, הכל יודע." לדעתי הוא די יורד על הדור הצעיר שלי היום שהם רק נולדים והם בטוכים שהוא ראו ועשו הכול ושהם הכי חכמים בעולם

ובמילים "קח איתך צידה לדרך את בירכתי" לדעתי הוא אומר שלמרות שאתה חושב שאתה יודע הכול תנסה להקשיב קצת ובאמת ללמוד משהו

ובמילים "אל תזלזל אולי זה כל מה שיש לי.” הוא אומר שאולי כבר אין לו כלום לומר חוץ מלהביר הלאה את החכומה שלו

כמו תמיד. עמיטריד.

4. מנהל ראשי
    שם: אדם
    אז יש לנו שני מתמודדים ראשונים לקטע הראשון! מעולה!

הבה נראה! יש לנו כאן את טל ועמית המדהימים שניתחו את הדברים בצורה מדהימה!

טל:

ללא ספק ניתן לראות שאת מוכשרת ומביטה בהחלט בין השורות.
    כיוונת לדברי המשורר שאכן מדובר באדם זקן ולא בעץ פשוט.
    אכן אותו אדם מנסה לומר לאותו "עלה" צעיר שאין לו למהר ולקחת את בירכתו ביתר קלות.

העניין הוא שלמעשה לא נראה כי מדברי המשורר האדם הזקן מסוגל רק לתת את בירכתו, ניכר זאת מהמילה "אולי".
    הכוונה שגם אם בעיני העלה הצעיר והפוחז ברכה זה דבר פשוט, העץ עוצר אותו ואומר, שב רגע קט. יש י מה להציע לך. מברכתי עליך לדעת שיש דרך לעשות דברים.

אבל ללא ספק עלית על הדברים בצורה מרשימה ואני בהחלט נהנה להעניק לך 8 נקודות!

עמית:

נהניתי לראות איך הבחנת במהירות שמדובר באדם זקן המייעץ ל"דור שלנו", ראית בשינוי הדורות כדבר קיים שזה מרשים מאוד!
    אכן נראה כי מדברי המשורר מדובר בעץ כי ראה רוחות עזות, אסונות ומקרים מצלקים.
    רק דבר קטן, לא ניכר מדברי העץ שהוא מזלזל! עלה קטן מתנועע פזיז ומתקדם במהירות, אין זו חלילה מגרעה, כי אם דבר מונח וקיים אצל אדם צעיר שהוא מטבע הדברים מהיר יותר. חסר נסיון וקל להיתלש.

אני שמח להעניק לך 9 נקודות!

וכעת חבר'ה התחרות נמשכת!

והנה הקטע הבא:

אם נביט אל שמים
    בלי לחפש משמעויות,
    אולי נבין שיש מאין
    אולי נרצה להשתנות,

אל תעצור בצד הדרך
    הסתכל מסביבך,
    אז תחשף לחום השמש
    ולאור שמסביבך.

פזמון:
    אם רק תבין שתלוי זה בך,
    לא תרצה להשתנות
    ויש בך את הכח להמשיך ולא ליפול,
    רק תזכור שאף פעם לא,יהיה מאוחר.

בתוכי האש לוחשת ומציתה בי מחשבות,
    את גופי היא אז כובשת,
    אני אובד בין התשובות.

שאל את האיש בסוף הדרך
    ותראה הוא אכן קיים,
    אז תחשף לאור השמש
    כמו ילד שנולד.

מתוך: "משמעויות - גד אלבז"

5. student of Gakuen Alice
    שם: אליס
    הבטתי על השיר במלואו, ניסיתי לפענח אותו עוד ועוד, אך מצאתי רק הקשר דק בין בית לבית הפרדתי בין הבתים ופיענחתי כל אחד בנפרד ובסופו של דבר מצאתי את ההקשר.(בסוף)

אם נביט אל שמים
    בלי לחפש משמעויות,
    אולי נבין שיש מאין
    אולי נרצה להשתנות,

אני חושבת שהכוונה בבית הראשון היא הכוונה לכך שבכל דבר קיים ישנה משמעות, ולא בהכרח נוכל למצא אותה עם נחפש אותה, אך עם סתם נביט, ללא שום מטרה לפתע תבוא המשמעות שאותה מצאנו גם בלי להתכוון, והמשמעות הזאת תוכל לעזור לנו להבין אולי, עם אנו אמורים להשתנות

אל תעצור בצד הדרך
    הסתכל מסביבך,
    אז תחשף לחום השמש
    ולאור שמסביבך.

את הבית הזה אני מודה שהיה מעט קשה לפענח, לאחר מחשבה מרובה הגעתי למחשבה שזאת היא משמעות הבית-

המשורר התכוון על פי דעתי, שלא לעצור באמצע דרך החיים, לא לעצור בגלל מאורע או מכל סיבה אחרת, חשש, פחד, ייאוש אלה להמיד בדרך.
    עם נסתכל מסביבנו, ולא נעצור באמצע דרך חיינו, אלה נמשיך ללכת כל הזמן נזכה לראות את הדברים באור שונה, באור טוב יותר.

פזמון:
    אם רק תבין שתלוי זה בך,
    לא תרצה להשתנות

אני חושבת שהמשורר התכוון בפזמון לכך שאנחנו צריכים להבין שדרך חיינו תלויה אך ורק בנו ולא באחרים, עם נבין זאת נדע שאין לנו צורך בשינוי דרכינו או בנו עצמינו, שעם נבין זאת יהיה בנו הכח להמשיך בדרכינו ללא שינוי ובלי להתייאש, ושתמיד נזכור שאף פעם לא מאוחר מידי להבין זאת.

את גופי היא אז כובשת,
    אני אובד בין התשובות.

אני חושבת שבבית זה התכוון המשורר לכך שבראשו מתרוצצות מחשבות שונות ומנוגדות, כמו אש, אשר נמשכת מעלה ומטה, ומתלחששת כל הזמן
    כל מחשבה מנוגדת-להישאר בדרך החיים או לסטות ממנה, לעצור או להמשיך? ועוד
    המשורר אינו יודע מה לעשות הוא אבוד בין המחשבות ולא יודע באיזו לבחור

שאל את האיש בסוף הדרך
    ותראה הוא אכן קיים,
    אז תחשף לאור השמש
    כמו ילד שנולד.

על הבית הזה התעכבתי במעט וקראתי אותו שוב ושוב אני לא בטוחה כלל אך אני חושבת שבכתיבתו התכוון המשורר לכך, שבסוף דרך החיים שלנו- במותינו, נבין את כל הדברים אשר לא היו ברורים לנו במהלך חיינו, אני חושבת ש''האיש בסוף הדרך'' מייצג מלאך, ואז נבין את כל הדברים הלא ברורים והחסרים, נבין את כל הטעויות והדברים החיוביים שלא ידענו על קיומם-ממש כמו ילד תם שרק נולד.
    מנהלת פורום חת''מ ושרשורים מה12\11\13-13\3\25 ומנהלת פורום ספרות מה 13\3\25-תאריך שאני לא זוכרת, משהו לרביעי 2013

הפוקימונים האהובים עליי:
    Spoiler ספוילר

6. עמיטריד.
    שם: עמיטריד
    שהקשבתי לשיר גיליתי כמה דברים אך לא הצלחתי להבין מה הזמר רוצה להביע אז הכלתתי להשתמש בשיתה שונה להבנת המילים

אם נביט אל שמים
    בלי לחפש משמעויות,
    אולי נבין שיש מאין
    אולי נרצה להשתנות,

אני לא יודע מה הזמר רוצה להגיד אבל אם אני הייתי כותב את זה אז הייתי אומר שאם סתם נסתכל על משהו בלי לחפס את היעוד שלו אז אולי נראה שצריך לשנות את זה נגיד אם בן אדם ישתכל על עצמו איך הוא מתנהג ומתנהל בלי לחפס כול מיני דברים שוליים אז אולי הוא יבין שהוא צריך לשנות משהוא בו

אל תעצור בצד הדרך
    הסתכל מסביבך,
    אז תחשף לחום השמש
    ולאור שמסביבך.

את הבית הזה ממש אהבתי לדעתי הוא מתכוון לזה שאל תעצור אותך מלהיות אתה ולא לעצור את הדרך שלך רק כדי להיסתכל איך השאר מתנהגים אתה יכול לעשות את זה בדרך גם בלי לעצור לא להיכסף לחום שמש ולאור לדעתי זה לא להיחשף להתנהדות של האחרים ולהישתנות אליהם

פזמון:
    אם רק תבין שתלוי זה בך,
    לא תרצה להשתנות

הפזמון מסביר למה צריך לעשות את מה שאמרו בבית הקודם וההסבר הוא זה שאם תבין שכול מה שקורה בחיים שלך זה תלוי אך ורק בך ומתי שתגלה את זה אתה לא תירצה להישתנות ולהיות כמו האחרים כי יש לך כוח להמשיך בחיים בלי נפילות בדרך כל מה שאתה צריך לעשות זה לזכור שתמיד זה הזמן לעשות מה שאתה צריך לאשות וזה לא מאוחר

את גופי היא אז כובשת,
    אני אובד בין התשובות.

את הבית הזה אני ממש לא הבנתי אז אין לי מוסג למה הוא מתכוון

שאל את האיש בסוף הדרך
    ותראה הוא אכן קיים,
    אז תחשף לאור השמש
    כמו ילד שנולד.

וגם בבית הזה אני לא מבין לפני כמה בתים הוא אומר לא להיכסף אז עכשיו הוא אומר שכן?! אני לא מבין מה הזמר רוצה לדעתי הוא סתם כתב את הבתים האלה ללא משמעות

כמו תמיד. עמיטריד.

מידע על הנושא

משתמשים שצופים באשכול

יש כרגע 1 גולשים שצופים באשכול. (0 משתמשים ו-1 אורחים)

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •