דבר ראשון אני לא פה במטרה לפגוע וזלזל בכם אבל מצאתי כמה שגיאות.
ב- 4 כי הוא נתן לאדם בחירה חופשית, ה' יודע מה האדם ייעשה אך הוא לא מתערב לו בבחירה זה כל הקטע בבחירה החופשית.
ב- 5 אם אלוקים היה רוצה הוא לא היה מעניש את קין תחשוב על כך.
ב- 7 טעות גמורה תסתכל מה אמרתי על 5.
ב- 8 אלוקים לא הרג את הבל זה קין שהרג אותו אז אני לא הבנתי למה הקשרת את הקב"ה..
ב-9 ו-10 אני כבר ביטלתי את הדעה שלך לגבי הצביעות והרצח.
11-ביטלתי אותו.
12- אלוקים טוב, רק אם אתה תשמור על מצוותיו וחוקותיו שנתן לך.., שים לב שכל המצוות והחוקים שהקב"ה נתן לך ייהפכו אותך לבנאדם שחי בשלום ושלווה עם החברה ותשיב לב שוב שהוא מקבל כפליים מזה!, כי הוא גם חי בשלום עם החברה וכיף לו בחברתם וגם הוא מקבל שכר מהקב"ה על שהקשיב למה שציווה אותו.
אז אתה רואה שהחישוב שלך לא היה נכון ותאמין לי שאם הייתה נולד למערכת דתית הייתה רק מודה להקב"ה..
~~~~~~~~~~~~~~
לאלו שלא הבינו הקב"ה- הקדוש ברוך הוא, בורא עולם, אלוקים.
הנה משפט משלי...
גם ברגעים קשים תמיד אסמוך, אבטח ואאמין בך ולא אשכח אותך כי אתה חלק ממני
"ה' מלך, ה' מלך, ה' ימלוך לעולם ועד"
למה פיל הוא אפור,גדול ומקומט?
כי אם הוא היה לבן קטן ועגול הוא היה אספירין.
People are strange when you're a stranger ]
[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=awi14wDTxNw[/YOUTUBE]
אלוקים לא רצה בגלל זה הוא נתן לנו ציווי מפורש "לא תרצח".
אלוקים לא מתערב לך בבחירה אתה הוא זה שעושה אותה אתה רוצה ללכת לקניון?, לך לקניון.
אתה רוצה למלון? לך למלון.
אתה רוצה לאכול קלמנטינה?, תאכל קלמנטינה.
אבל מה, תעשה את הציוויים שלי ולא תרצח לא תגנוב, לא תדבר לשון הרע, לא תענה ברעך עד שקר.
ועוד' שבתורה.
עריכה:עומר לייק על התגובה, העלת לי חיוך.
נערך לאחרונה על ידי EZ-Style, 04-16-2012 בשעה 05:49 PM
הנה משפט משלי...
גם ברגעים קשים תמיד אסמוך, אבטח ואאמין בך ולא אשכח אותך כי אתה חלק ממני
"ה' מלך, ה' מלך, ה' ימלוך לעולם ועד"
זה מגוחך בדיוק כמו הרעיון שלאחר 10 מלירדי שנה העולם יווצר מעצמו בדיוק כמו שהוא בזה הרגע עם כל מה שקיים בו בגלל שבגל ההסתברויות הייתה את הפשרות הזאת (ואתה הרי יודע שזה לא ממש אפשרי).
כלל שלומדים יותר ביולוגיה ואקולוגיה אני רק משתכנע יותר שאין סיכוי ליצירה כזאת להיווצר בלוח זמנים לחוץ כל כך בלי יד מכוונת.
כמו שנאמר קודם, שתי מילים: "בחירה חופשית".
הסיבה לבחירה החופשית היא כדי לשכלל את המוסריות של האדם. מובן שניתן להכריח אדם לעשות דברים טובים, אבל זה לא יעזור כהוא זה כדי שהבן אדם יהיה טוב יותר. אדם נהיה טוב יותר רק אם מתוך בחירה חופשית הוא מחליט לעשות דברים טובים (כשהייתה לו את האפשרות לעשות דברים רעים), לכן אין טעם לה' לעצור אף אחד מלעשות דבר רע, אפילו שהתוצאות לפעמים כואבות (אפילו מאוד).
ברכת פרו ורבו ניתנה הרבה לפני שהיו רציחות, ורציחות הן לא דבר שנהיה בסדר בעקבות שום תירוץ שהוא. למעשה, תתיחס לרציחות וללידות כשתי מאורעות אשר לא משלימים זה את זה וגם לא אמורים.
איך שני הדברים קשורים?
עריכה:
דניאל, שכחתי להגיב לך. אלוקים טוב לא רק אם שומרים את המצוות שלו.
תמיד רגע לפני שאתה עונה תשובה למי שאתה מתווכח איתו, תשאל אותו שאלה שתקשה עליו. אל תקל על מי שמתווכח איתך (0_^).
כנסו לפורום יהדות והלכה. אפשר גם ללחוץ על העולם...
קרדיט לבורא עולם על ההשקעה המדהימה ביצירה כל כך מושלמת.
קרדיט לאדם שיודע לנצל את כל אלה.
תודה רבה לדוקטור ספין שהכין בשבילי את התמונה המתאימה!
הקבוצה שלי במ"ת של מאי:
אקס מן טיםספוילר
ספוילר
אני הייתי:
ספוילר
יש כרגע 1 גולשים שצופים באשכול. (0 משתמשים ו-1 אורחים)