נועם
*במהלך איוונט
*שעה-צהריים
* כסף-5,500 פ''ד
*מיקום בסיס-פיוטר,קנטו
*gps-טירת אלמיה,אלמיה
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
אתה שואל את לוקאריו אם תוכל לסמוך עליו, והוא אומר:"כן, טורי! סמוך עליי! אתה תפסת אותי, ועכשיו אני מאמין בכוח שלך ובכך שאתה תדע מה טוב בשבילי". אתה נותן לו ללכת עם טארה וווס לחפש את הלוקאריונייט. לאחר מכן אתה מתקשר לסיקאמור ואומר לו שתפסת את לוקאריו ושכרגע הוא הלך לחפש את הלוקאריונייט. הפרופסור אומר:"כל הכבוד טורי! תדבר איתי כשתמצא את הלוקאריונייט!"הוא אומר ומנתק. אתה כמעט בטוח ששמעת שאגה ברקע של השיחה עם הפרופסור. מיד לאחר מכן אתה הולך לחפש את הלוקאריונייט. בשלב מסוים אתה פוגש את טארה, ווס ולוקאריו, ורואה שלוקאריו מרחף באוויר כשעיניו זוהרות. טארה אומרת:"אני חושבת שהוא גילה איפה הכדור יושב. תנסה לגעת בו, אולי הוא יגיד לך איפה הכדור". אתה ניגש אל לוקאריו ונוגע בו. מיד אתה נשאב אל אותו חדר במערה באי איירון, שם אתה רואה אנשים עם ברדסים אדומים כמו שראית בהריסות הטירה נלחמים באותו הגולם שפגשתם באי איירון. אתה רואה לידך את לוקאריו, ושאתם מרחפים באוויר. אתה שואל את לוקאריו מה קרה, כי אתה רואה שהוא מודאג. הוא עונה:"המצב לא טוב טורי. הגולם הזה לקח את הקריסטל הכחול. אני לא יודע איך הוא הגיע אליו, אבל הקריסטל הזה היה חלק מקיר הקריסטל, שהוא קיר קריסטלים כחולים ענקיים שיצרתי בטירת אלמיה. הקיר הזה משמש כמראה המבודדת אותי מהאנשים הרעים המנסים לתפוס אותי. אם אותה מראה תישבר, הם ימצאו אותי. כמובן שעכשיו כשגיליתי את זה, הייתי יכול ליצור חתיכה חדשה, וזה אכן מה שעשיתי. קיר הקריסטל עומד יציב. הבעיה היא שהחתיכה הזו כאילו קשורה בגורלי. אני חושב שאם יקרה לה משהו, משהו לא טוב יקרה לי. זו החתיכה האחרונה שייצרתי, ולדעתי כשייצרתי אותה נכנס לתוכה משהו. לפי התנודות שאני מרגיש, אותו משהו הוא הלוקאריונייט. כמובן שאני לא יכול ישר לרוץ, לכן אני מחכה לפקודתך".
מה תעשה?