מצרכים ל-2 מנות:
250 גרם פסטה פרפלה
1 שן שום כתושה
6 כפות שמן זית
1 כוס פרמז'ן "גבע" תנובה מגורד
1 צ'ילי אדום חתוך לטבעות דקות (תלוי בחריפות)
1 כוס אפונה עדינה "סנפרוסט"
1 קישוא צהוב
100 גרם גבינה צפתית עיזים 5% "פיראוס" חתוכה לקוביות
1/4 כוס עלי נענע קרועים ביד
מלח
אופן הכנה:
1. לבשל במים רותחים ממולחים את הפסטה לפי הוראות יצרן. לסנן ולשטוף.
2. לבשל את האפונה כ-2 דקות במים רותחים ממולחים. לסנן. מצננים.
3. בעזרת מנדולינה יש לחתוך את הקישוא לרצועות דקות, או לחילופין, לחתוך לעיגולים. להניח בתוך תבנית אפייה את רצועות הקישואים לבזוק מעל 2 כפות שמן זית, לתבל במלח ופלפל.
לאפות ב 200 מעלות עד שהקישואים מוכנים וזהובים. לצנן
4. לערבב את השמן זית עם השן שום ולערבב עם הפסטה, פרמז'ן, אפונה, קישואים, צ'ילי, ועלי נענע. מלח לפי הטעם.
5. בהגשה לפזר את קוביות גבינת הצפתית .
קרדיט לאתר השף הלבן