מצרכים ל-16 מנות:
בצק פילאס טורקי "מעדנות" 600 גרם
1 ביצה טרופה
לסירופ סוכר:
2 כוסות סוכר
1.5 כוסות מים
5 תרמילי הל
1 כף ורדים מיובשים
1 מקל קינמון
2 כפות מיץ לימון
למלית אגוזים:
500 גרם אגוזי מלך טחונים
6 כפות סוכר
2 חלבונים L
1 כפית קינמון
אופן הכנה:
1. הכנת הסירופ-
לשים בסיר את הסוכר, מים ותבלינים כשמגיעים לרתיחה להוסיף את המיץ לימון ולבשל על אש בינונית עד שהסירופ מתחיל להסמיך. להוריד מהאש ולסנן. מצננים.
2. הכנת מלית האגוזים- לערבב את כל החומרים יחדיו.
3. הרכבת השבלולים-
לחתוך את הבצק לרוחבו כך שתיווצר רצועה של 24 ס"מ X5 ס"מ. לשים 2 כפות של מלית לאורך הרצועה, לגלגל ולהדק את הבצק. למתוח בעדינות את הרצועה המגולגלת עוד כ 10 ס"מ כך שתיווצר רצועה ארוכה ודקה. לגלגל את הרצועה לצורת שבלול ולהניח על נייר האפייה כאשר הפתח כלפי מטה.
4. למרוח ביצה, לפזר אגוזים טחונים ולאפות על 200 מעלות למשך 20 דקות, להוריד ל 170 מעלות לעוד 15 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ויוצקים 2 כפות סירופ קר על כל יחידה.
קרדיט לאתר השף הלבן