מצרכים ל- 40 לחמניות קטנות או 4 עוגות קוגולהוף:
50 גרם שמרים טריים
10 ביצים L
50 גרם שמנת מתוקה 38% תנובה
1 קילו קמח
1/2 כוס סוכר
600 גרם חמאת תנובה בטמפרטורת החדר
1/2 כפית מלח
1/2כוס צימוקים שחורים
1/4 כוס גבישי סוכר- להשיג בחנויות המתמחות
אופן הכנה:
1. לערבב את השמרים, שמנת, ביצים, קמח וסוכר במיקסר בעזרת וו לישה על מהירות נמוכה כ 2 דקות.
2. להוסיף בהדרגה את החמאה בגושים קטנה עד שהחמאה נבלעת בבצק, להוסיף מלח ולהמשיך על מהירות בינונית עוד כ 2 דקות. להוסיף את הצימוקים והסוכר הגבישי .ולהמשיך בלישה עוד דקה במהירות נמוכה.
3. להכניס את הבצק למקרר ל- 6 עד 12 שעות.
4. להניח את הבצק על משטח עבודה מקומח. לחלק את הבצק לכדורים של 10 גרם.
על נייר אפייה לשמן ולקמח רינגים בקוטר של 9 ס"מ, להניח 5 כדורים בכל רינג, מסודרים בצורת פרח. לזגג בביצה.
5. להניח להתפחה עד שמכפיל את גודלו.
6. לזגג בביצה בשנית, לפזר סוכר גבישי ולאפות ב- 170 מעלות כ- 10 דקות עד שהלחמניות זהובות
הערות:
• אם אין באפשרותכם להשתמש ברינג לאפייה, ניתן להשתמש בתבנית קאפקייק וליצור עיגולים של 50 גרם. להשתמש במנג'טים או לשמן ולקמח את התבנית.
• במקום לחמניות אישיות ניתן לחלק את הבצק ל-4, לגלגל לצורת נקניק ולהניח בתוך תבנית קוגלהוף משומנת ומקומחת. לאפות בטמפרטורה של 170 מעלות כ-25-30 דקות עד הזהבה. שומר על לחות טוב יותר מהלחמניות האישיות.
• הסוכר הגבישי הינו סוכר מיוחד אשר לא נמס בתהליך האפייה. אם לא ניתן להשיג כדאי להוסיף עוד כ-2 כפות סוכר בשלב הכנת הבצק. ולזגג בסירופ סוכר בסיום האפייה.
• מומלץ לאכול חם וטרי מהתנור!
קרדיט לאתר השף הלבן