הכיתה שלי בבית הספר מעבירה את הטקס אז אמרתי לרב שלי שאני רוצה לעשות קטע על משהוא שהוא עוד לא חלל והוא עוד חי ובזכותו אנכנו חיים וזה מה שכתבתי:
ביום הזיכרון לחללי מערכות ישראל אנו זוכרים את החיילים האמיצים שנהרגו כדי להגן ולהציל את העם היהודי ומדינת ישראל אך אף פעם לא מזכירים את אלה שעדיין חיים ומצילים אותנו מידי יום וסובלים מזה לכן ביום זה אני נזכיר אדם חשוב שבגלל מעשה חשוב למען מדינת ישראל הוא סובל בכלא כבר 27 שנים ארוכות אני מדבר על יונתן פולארד אשר נולד ב7 באוגוסט 1954 הוא יהודי אזרח ארצות הברית שעבד באגף המודיעין של הצי האמריקני בוושינגטון ובאותו הזמן ריגל למען ישראל. הוא נתפס ונידון למאסר עולם. פולארד כלוא מאז נובמבר 1985 ומתקיימת מחאה ציבורית בישראל ובארצות הברית הקוראת לחנינתו ולשחרורו.
המידע שמסר לישראל שימש להיערכות הגנתית מפני נשק להשמדה המונית של ארצות ערב וכך הציל אותנו
לאורך השנים טען פולארד כי פעל מתוך רצון להגן על קיומה של מדינת ישראל. לדבריו, במהלך עבודתו גילה שגורמים מסוימים במערך הביטחון הלאומי בארצות הברית מונעים במכוון מישראל חלק מהמידע שהייתה אמורה לקבל על פי מזכר הבנות משנת 1983, וסבר שאי העברת המידע מעמידה חיי ישראלים בסכנה. לדבריו פעל כדי לגרום להעברת המידע לישראל, כפי שסוכם בין שתי המדינות, ורק כשמאמציו אלו לא נשאו פרי הוא החל להעביר את המידע ישירות לישראל.
ובגלל שהוא רצה להציל את המדינה שלו הוא כלוא כבר 27 שנים קשות וארוכות שבהן הוא עובר ניתוחים קשים בגלל מצבו הבריאותי כמו שקרא לו בתחילת החודש
כיום עשרות אלפי ישראלים ואמריקאים רוצים בשחרורו וכך גם אני וזה המועט שבמועט על הסיפור של אדם שהציל את חיינו והוא עדיין משלם את העונש על זה
אשמח לשמוע שיפורים והצעות להוסיף או על איזה עוד אנשים שהם עוד חיים לכתוב