פרקים:
פרק א'-ד.נ.א,השתנות!
פרק ב':להציל את פול-חלק א'
פרק ג':להציל את פול-חלק ב'
פרק ד:צללים שואבים מן העבר!
פרק ה':חמישה מחוזות,חמישה נבחרים!
pokemon-d.n.a Transform
פרק 1-ד.נ.א,השתנות!
"מאט..."פתחתי את עיני למשמע קול."מה..."אמרתי מתוך שינה."מאט...מאט,הנה הפוקדקס שלך!"קמתי בצרחה."תביאי לי!"שמעתי צחוק."ההה...אני לא מאמינה ששוב נפלת בפח הזה."קריסטל!אני אתפוס אותך!"קמתי מהמיטה.אני יודע שזה נראה קצת ילדותי,לרוץ אחרי נערה בת 15 במדרגות עם תחתוני דובוני אכפת-לי.מי אני?סליחה,אני תמיד שוכח את זה.אני מאט,אני בן 12 ועוד מעט אקבל את הזכות להיות מאמן פוקימונים.וזו הייתה הופעת בכורה שלי.ושל אחותי הגדולה קריסטל.בגיל 13,לפני שלוש שנים,היא קיבלה מכתב שבו היה כתוב שהוא היא נבחרה להשתתף באיזה פרויקט חשוב.אבל זה לא חשוב.בואו נחזור למרדף."קריסטל!!ואוו!"נפלתי.על הטראקר של קריסטל."קריסטל!תראי מה יש לי פה..."עכשיו היא כועסת."מאט!!!"רצתי אבל לא הספקתי וקריסטל לקחה את הטראקר שלי מהיד שלה.מה זה טראקר?איך אסביר את זה...לטראקר יש אפשרות לסרוק כל פוקימון והחליף פרטים עם אחרים.כמו פוקדקס אבל יותר טוב.הלוואי שהייתי מקבל טראקר."מאט!קריסטל!בואו לאכול."אני אגיע לפניך!"אמרתי ורצתי למטה.בשולחן חיכו לנו ערמות פנקייקים."נו?אז היום את הולכת ליער פיג'י?"קריסטל דיברה בפה מלא.שוב."כן,דוקטור קיי ביקש ממני לסרוק לו ספירו עם מתקפת שמיים.לא סיפור."ואתה מאט?"היא שאלה."לא יודע,נטייל,נראה מה יהיה."אמא חייכה."טוב,נתראה אחרי הצהריים."קריסטל יצאה.אני נשארתי לטפל בצ'יקוריטה של קריסטל.היא עושה מחקר על איך העלה שעל הראש של צ'יקוריטה עוזר להגן עליה."טוב ליף,נתראה עוד מעט?"היא הנהנה."צ'יק!"יצאתי מהבית ושמעתי צעקה."היי!תחזור!"עקבתי אחרי הצעקה.רצתי ורצתי.והגעתי לשיח.לא האמנתי למה שראיתי."ד.נ.א,"קריסטל אמרה משהו והחזיקה בטראקר שלה."קריסטל!"צעקתי."השתנות!"היא הסתובבה אלי אבל זה היה מאוחר מידי.היא השתנתה.הרגליים שלה נעשו ציפוריות כאלה וכתומות.היא הפכה לכאילו ציפור...היא הפכה...לקומבסקין!"מאט!"היא צעקה."את מדברת?"שאלתי."לך מפה!עכשיו!"רצתי.לא הבנתי מה קרה.הכל קרה כל כך מהר.קריסטל הפכה לקומבסקין.אדם הפך לפוקימון!ידעתי שיש רק אחד שיכול לענות לי.דוקטור קיי.רצתי למעבדה ודחפתי את הדלת כל כך חזק מכעס."שלום מאט..."תפסתי את קיי."מה עשית לה?!מה קרה לה?!"אמרתי והפנים שלי אדמו מכעס."מה קרה?"הוא שאל."זה בקשר לקריסטל?תוריד אותי ואסביר."הורדתי אותו.הוא לא היה למעלה אבל ראיתי את קמצוץ הפחד בעיניו."מה אתה רוצה לדעת?"הוא שאל אותי."הכל!"עניתי."איך קריסטל מסוגלת להפוך לפוקימון,בתור התחלה?!"שאלתי."אוקיי.בתור התחלה,הטראקר של אחותך מסוגל לעשות הרבה."התפרצתי לדבריו."נכון,קריסטל אמרה לי."הוא קטע אותי."לא נכון.יש הרבה דברים שקריסטל לא סיפרה לך.הטראקר,מכשיר רב עוצמה.גדול יותר מכל מכשיר בעולם שקשור לעולם הפוקימונים.הטראקר מסוגל לתת עוצמה יותר ממה שחלמת אי פעם.הוא יכול להפוך אותך למטאל-פוקימון."עכשיו,אני מודה שבשלב הזה איבדתי את זה לחלוטין."מטאל מה?"שאלתי."מטאל-פוקימון.חצי פוקימון.בטראקר יש את הכוח להפוך אותך לפוקימון בלי הבדלים חוץ מאחד-אתה חצי פוקימון וחצי בן אדם.תוכל לעשות כל מה שפוקימון עושה-מתקפות יכולות מיוחדות,אבל יחד עם זה תוכל לחשוב כמו בן אדם,לדבר כמו בן אדם."לפתע שמעתי דלת נפתחת.הסתובבתי וראיתי לא אחרת מאשר-קריסטל."מאט אתה...זה לא מה שאתה חושב."עצרתי אותה."נכון!זה לא מה שאני חושב!זה יותר מזה!את יודעת,מי כמוך יודעת,כמה אני אוהב פוקימונים,ולא סיפרת לי על זה!"היא התקרבה."יש משהו שאוכל לעשות בשבילך?"היא שאלה."את לא יכולה לארגן לי טראקר,נכון?"שאלתי בציניות.היא ודוקטור קיי הלכו לחדר השני."חכה פה,טוב?"קריסטל אמרה לי.אני לא מאמין.דווקא היא.הסתובבתי וראיתי את דוקטור קיי וקריסטל עם קופסה אדומה."מאט,זה בשבילך."היא נתנה לי את הקופסה.פתחתי אותה ולא האמנתי למה שראיתי."טראקר?בשבילי?"שאלתי."אלפא טראקר,"קיי תיקן אותי."הוא פועל כמו טראקר רגיל,חוץ מדבר אחד-ההשתנות היא מוגבלת בזמן."הוא אמר לי."אתה עדיין רוצה אותו?"קריסטל שאלה אותי."ברור!"אמרתי."יופי!עוד דבר אחד-תלחץ על הכפתור הזה.קריסטל לחצה ונפתחה מפה וירטואלית ענקית."מה הנקודות האלה?"שאלתי."אלה סימונים,של תחרויות מכון.זה כמו קרבות מכון ותחרויות סרט רק משולב."אתה סולח לי?"היא שאלה.אבל כבר לא הייתי שם.הייתי ביער פיג'י.רצתי לנסות את הטראקר.ומצאתי את מה שאני צריך-פיג'י.האימון המושלם."פיג'י!"הוא קרא."אין שום בעיה,חבר!"שלפתי את הטראקר ועברתי על הפוקימון במאגר."שינקס...אקנס...רטטה...לוטד!מושלם!"הסתכלתי על הפיג'י."אתה ביקשת,אתה תקבל.ד.נ.א...השתנות!"
בפרק הבא של פוקימון ד.נ.א טרנספורם:מאט מגיע לנקודה הראשונה ופוגש במוכר אבני התפתחות
שמזמן אותו לקרב.המוכר לא מודע לטראקר של מאט,אבל הקרב קשה והמוכר מתגלה כיריב קשה במיוחד.האם מאט ינצח בקרב?האם המוכר יצליח להביס את מאט?הכול בפרק הבא של:פוקימון,ד.נ.א טרנספורם!!!