שם:vinland saga
סוג:מנגה
מאנגקה:יוקימורה מאקוטו
ג'אנר:סיינן, היסטורי, הרפתקאות, אקשן.
מספר צ'אפטרים:83
ווליומים:11
מצב:ממשיך לצאת(כל חודש צ'אפטר)
תקציר:
העלילה מתרחשת במהלך המאה ה11 במלחמה שבין הדנים לאנגלים ועוקבת אחר דרכו של לוחם צעיר בשם ת'ורפין שהצטרף לכנופיית ויקינגים אשר נלחמת באנגלים תחת הדנים ומונהגת על ידי אסקלאד(Askeladd).
למעשה ת'ורפין רוכש שנאה רבה כלפי אותו אסקלאד מכיוון שהוא הרג את אביו של ת'ורפין והבטיח לת'ורפין הזדמנות לקחת חייו כנקמה בקרב הוגן אך ורק אם יבצע עבורו משימות שונות.
במהלך מסעותיהם פוגשים ת'ורפין ואסקלאד בנסיך הדנים קאנוט, נסיך ביישן ובנו של המלך הדני סווין אשר עשוי להוריש לאחד מבניו(קאנוט או הראלד) את הכתר.
אני יודע שהעלילה קצרה ונורא מתומצתת אבל אני מעדיף לא לפרט יותר בשביל לא לתת ספויילרים
דמויות:
ספוילר
דעה אישית:
אני לא אגזים, אפילו לא טיפה ואגיד שזאת אחת המנגות הכי טובות שקראתי אי פעם!
המנגה הזאת, על אף שיש לה רק 83 צ'אפטרים בנתיים עוברת את מה שוואן פיס נניח עוברת ב673 צ'אפטרים ואת מה שברסרק עוברת ב300 ומשהו צ'אפטרים.
מכיוון שהמנגה היא סיינן יש בה מלא דם, איברים מתעופפים וממש ממש מעט עירום שלא כמו בסיינן אחרים את העירום שם לא סתם מחפשים להראות והוא לא מאולץ בכלל ככה שלא מופע הרבה.גם מי שנגעל מדם יכול לקרוא את המנגה כי בתכלס זה לא בהגזמה שם, די במידה הנכונה למרות שכמו שאמרתי יש הרבה איברים מתעופפים.
העלילה מדהימה אפילו שזה לא נראה ככה בסיקור יש כל כך הרבה עומק במנגה שלא ראיתי בשום מנגה אחרת!, משקיעים שם בפיתוח של כל הדמויות ולאו דווקא בת'ורפין שהוא הדמות הראשית כביכול.אני ממליץ על המנגה בחום!!
ציון:10\10