כוסות שוקולד בשני צבעים בניחוח קפה
4-5 מנות:
חומרים:
150 גרם שוקולד מריר, שבור לטבליות
150 גרם שוקולד חלב, שבור לטבליות
1 כף קפה נמס
2 מכלים (500 מ"ל) שמנת לבישול מופחתת שומן 10%
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 32% שומן
2 שקיות סוכר וניל
2 שקיות ג'לטין (14 גרם)
¼ כוס מים
אופן ההכנה:
1. בסיר בינוני מחממים יחד תוך כדי ערבוב שוקולד מריר, קפה נמס ומיכל שמנת לבישול עד להמסת השוקולד.בסיר בינוני נוסף מחממים יחד תוך כדי ערבוב שוקולד חלב ומיכל שמנת לבישול עד להמסת השוקולד. מסירים מהלהבה ומצננים כ-15 דקות לטמפרטורת החדר. מערבבים בכוס קטנה ג'לטין ומים ומחממים במיקרוגל כ-20 שניות או עד להעלמת כל הגושים. מוסיפים מחצית מהג'לטין לכל סיר תוך כדי ערבוב מהיר.
2. יוצקים את תערובת השוקולד המריר לתחתית הכוסות ומעבירים למקרר ל-20 דקות או עד שהשוקולד מתייצב בכוס. את תערובת שוקולד החלב מצננים בסיר לטמפ' החדר ויוצקים מעל תערובת השוקולד המריר שבכוסות לאחר שהתייצב במקרר. מעבירים למקרר לחצי שעה.
3. בקערת מערבל מקציפים במהירות גבוהה את השמנת להקצפה עם שתי שקיות סוכר וניל עד לקבלת קצפת יציבה. מזלפים מעל שכבת שוקולד החלב. מגישים מיד או שומרים במקרר עד להגשה.
__________________________________________________ ___________________________
מוס לימון על מצע מרק דובדבנים
4-5 רינגים אישיים,בקוטר 8 ס"מ או תבנית אינגליש קייק :
חומרים:
למוס לימון:
1 כוס סוכר
גרידה מ-3 לימונים
4 ביצים
¾ כוס מיץ לימון
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 32% שומן מסדרת השף הלבן
½ שקית (7 גרם) ג'לטין
למרק דובדבנים:
1 כוס דובדבנים קפואים
½ כוס סוכר
1 כוס מיץ תפוזים
½ מיכל (125 מ"ל) שמנת לבישול מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן
אופן ההכנה:
1. למוס לימון:
*מניחים קערה חסינת חום מעל סיר עם מים רותחים ("בן מרי").
*שמים בקערה סוכר וגרידת לימון (ממוללים ביד את הגרידה והסוכר).
*מוסיפים ביצים ומיץ לימון ובעזרת מקציף חשמלי מקציפים במהירות גבוהה על להבה בינונית כ-10 דקות עד לקבלת קצף בגוון צהוב בהיר.מסירים מהלהבה.
*מערבבים בכוס קטנה ג'לטין עם 1/4 כוס מים.
*מחממים במיקרו כ-20 שניות או עד להעלמת כל הגושים.
*מוסיפים לקצף הביצים תוך כדי הקצפה.
*מעבירים למקרר לצינון.
*בקערת מערבל מקציפים במהירות גבוהה שמנת להקצפה עד לקבלת קצף יציב.
*מקפלים את הקצף לתוך קציפת הביצים עד לקבלת מוס אחיד.
*שופכים אל הרינגים המונחים על תבנית או לתבנית אינגליש קייק מרופדת בניילון נצמד.
*מעבירים למקפיא לשעתיים לפחות.
2. למרק דובדבנים:
בסיר קטן מחממים סוכר, דובדבנים, מיץ תפוזים ושמנת לבישול ומביאים לרתיחה. מסירים מהלהבה. מעבירים למעבד מזון או בעזרת בלנדר ידני טוחנים לקבלת מרק חלק.
3. ההגשה:
יוצקים לכלי אישי מרק דובדבנים קר או חם ומניחים מעל מנת מוס אישית.
__________________________________________________ ___________________________
טרייפל מרנג מוגש עם קומפוט פירות אדומים
8-10 מנות
חומרים:
למרנג:
4 חלבונים
¼ 1 כוסות סוכר
1 כפית תמצית וניל
לקומפוט פירות אדומים:
250 גרם פירות אדומים קפואים
¼ כוס סוכר
½ כוס יין אדום
1 כוס מים
גרידה מתפוז אחד
מיץ מתפוז אחד
לקרם:
2 מכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה 32% שומן מסדרת השף הלבן
¼ כפית קינמון
1/3 כוס סוכר
אופן ההכנה:
1. למרנג:
*בקערת מערבל מקציפים במהירות גבוהה את החלבונים עד לקבלת קצף יציב.
*מוסיפים מחצית מכמות הסוכר וממשיכים להקציף כדקה.
*מקפלים לתוך הקצף את שארית הסוכר והתמצית וניל.
*מחממים את התנור לחום נמוך (100 מעלות) ומצפים תבנית בנייר אפייה.
*מזלפים בעזרת שקית זילוף עיגול בקוטר 2-3 ס"מ.
*אופים בתנור שעתיים וחצי או עד שהמרנג מתייבש לגמרי.
2. לקומפוט פירות אדומים:
*בסיר בינוני מחממים יחד פירות אדומים, סוכר, מים, יין, מיץ וגרידת תפוז.
*מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על להבה בינונית כ-10 דקות.
*מסירים מהלהבה ומצננים במקרר עד לשימוש.
3. לקרם:
בקערת מערבל מקציפים שמנת, סוכר וקינמון לקצפת יציבה. מצננים במקרר עד לשימוש.
4. הרכבת המנה:
מסדרים מרנגים בבסיס כוסות מנה אחרונה, ממלאים שכבת קרם מעל ולבסוף יוצקים קומפוט פירות אדומים. מגישים מיד.
קרדיט לאתר השף הלבן