חופרים וחופרות יקרים (אהמ אנדי אהמ) ברצוני להודיע כי אני שמחה לומר שאני מגיבהd:
נ.ב סורי שאני עכשיו רק בהדגשים ובלי הספרייטים המוקטנים של השותפים הראשיים אבל אני ממש לא בכח לשים עכשיוxd פעם הבאה אני ישים
ריץ'
"האונדור-תתחמק ותשתמש גם אתה בכדור צל!" אתה אומר להאונדור ולאחר מכן פונה לסטארלי:"השתמש במתקפה מהירה על סנטרט!" 'מוזר שהאיווי לא הושפע מהמתקפה..' אתה חושב לעצמך.
האונדור מנסה להתחמק אך לפני זה משגר את כדור הצל! זוג כדורי הצל מתנגשים במכה אדירה ועשן מכסה את כל הזירה.
סטארלי המסכן המנסה לאתר את סנטרט פוגע בדמות המוצללת הראשונה שרואה בין העשן- לצערו הרב זה האנדור!
דרייק
תהנה! חסר לך שלא תביא לי מזכרת

"מעניין מה הביניין הזה" אתה ממלמל לעצמך ואז מגיע להחלטה "בואו חברה, אנחנו נכנסים" אתהאומר לשותפים שלך ומתחיל ללכת לכיוון הביניין הגדול 'מעניין מה עושים במקום הזה' אתה חושב לעצמך כשאתה מסתכל על השם המכון 'מה יש לחקור על התפתחויות הפוקימונים' אתה חושב.
אתה נכנס פנימה ומיד אתה והשותפים שלך נדהמים- מדענים מסתובבים בכל מקום ורודפים אחרי פוקימונים שונים ומשונים, זוג פוקימונים שאתה מזהה כסטארלי ומפותחו מרימים בהומור מדען עד לתקרה המדען המסכן צורח מפחד, אתה מעט מצחקק ללא כוונה מין התקרית.
מדען ניגש אלייך ''שלום אני ברנדון! רוצה סיור?'' לפני שאתה עוד מספיק לענות הוא מושך אותך בידו ואומר בהתלהבות ''כאן אנו חוקרים פוקימונים! גילינו כי הפוקימונים מתפתחים בגלל הסיונטים..'' ולאחר מכן עוד רצף משפטים מדעיים שאינך מבין ''לאחרונה פיתחנו מכשיר היכול לגרום לפוקימונים להתפתח! תרצה לנסות אחד?'' שואל המדען בהתלהבות ומבציע אל עבר מכונה לבנה
אייס
עודכן
ואין לך כל כך חטיפי פוקימונים

______
"בואו נראה כמה אתם טובים." אתה אומר למיילין , אזואי , פליים וסול וצופה בקרבות שלהם- לא עובר סמן רב וכולם מנצחים ''אני רוצה את סידוט כשותף' אומרת מיילין בהתרגשות ומרימה אותו לידיה.
אתה נותן למיילין בקבוק מים ואוכל בני אדם ''תודה'' היא מודה לך "בואו נמשיך בדרך." אתה אומר נרגש וממשיך ללכת , "טוב , אז מה אתם רוצים שנעשה?"אתה שואל את כולם תוך כדי התקדמות .
''אומ... נראה לי נמשיך ללכת ישר! אני כבר מתה להגיע לעיר הראשונה!'' היא אומרת בחיוך.
לפתע אתה רואה בניין עגול מלפנים עם הכיתוב ''מכון לחקר התפתחויות פוקימונים'' (הפרס על ההגעה כבר נלקח אז אתה לא חייב להיכנס)
ג'ואי
כע בטח
ואני יודעת אנגליתP:
אתה ממשיך לבחון את הציפורים. "אתה רואה את הציפורים הכחולות עם הראש האדום?" אתה שואל את פאנג ''כע'' הא מהנהן. "בוא נשתמש בפעימת מים על אחד מהם, נפיל אותו ואז נרוץ אליו ונתחיל קרב!" אתה אומר בטון די נלהב.
אתה מרכז אנרגיה בין יידך, אט אט אתה מרגיש ורואה פעימת מים נוצאת מבין יידך- אתה משלח פעימת מים וכך גם זאנגוס ואחת הציפורים נופלת ''אך! מה זה הנימוס הזה?! ככה אתם מפילים אותי?! אני עומדת בפקק הזה כבר שעתיים!'' אומר קול נשי.
אנדי
אתה אומר לכולם שהם מצויינים ואז מחכה שהרקרוס שיתעורר ובזמן הזה אתה אוכל.
הרקרוס קם ומחייך אלייך בשמחה מכך שיש לו שותף ואז אתה ממשיך בדרכך לעבר בית ההתפתחויות(הפרס נלקח כבר :\)
אתה ממשיך ללכת ולפתע רואה בית עגול וגדול עם הכיתוב ''מרכז החקר להתפתחויות פוקימונים''
אריאל
"סטארלי, אתה יכול לנוח מעט אם אתה לא מרגיש טוב!" אתה אומר לסטארלי וטוען עוד כדור צל בפיך ואז אומר לאיווי בין כדור לכדור שיצווח על לוטד.
אתה תוקף בכדור צל ואיווי תוקף בצווחה וכך גם אתה- המתקפות המשולבות שוברות את לוטד שמתעלף!