מצרכים
60-80 גר' שוקולד מריר
200 מיליליטר ( 7 ozs ) קפה מוכן (מומלץ להשתמש בתמצית אספרסו)
200 מיליליטר ( 7 ozs ) שמנת מתוקה
150 גר' סוכר
בנוסף מצרכים לרוטב למזיגה בהגשה
120 גר' שוקולד מריר
60 מיליליטר ( 2 ozs ) שמנת מתוקה
אופן ההכנה
שבור את השוקולד בתוך סיר קטן עם 2-3 כפיות קפה.
חמם את הסיר מעל אש נמוכה או בתוך סיר כפול תוך כדי בחישה מתמדת.
דאג שהשוקולד לא ירתח ויבעבע (על מנת שלא ייווצרו בועות), עד שהשוקולד יימס למרקם חלק וקרמי.
הוסף את שארית הקפה , מעט בכל פעם תוך כדי בחישה.
הסר את הסיר מעל האש וערבב את השמנת המתוקה והסוכר .
קרר את התערובת .
מזוג את התערובת המקוררת לתוך מכונת הגלידה וכוון את שעון העצר (טיימר) ל 30 דקות עד שהגלידה תוקצף כראוי.
הוצא את הגלידה מהמיכל .
להכנת רוטב ההגשה :
ממש לפני ההגשה שבור את השוקולד (120 גר') בתוך סיר קטן עם 2 כפיות מים.
חמם את הסיר מעל אש נמוכה או בתוך סיר כפול תוך כדי בחישה מתמדת, עד שהשוקולד יימס, תוך כדי בחישה על אש נמוכה הוסף את השמנת המתוקה (60 מיליליטר) מעט בכל פעם עד שיתקבל מרקם חלק וקרמי. מזוג את התערובת על הגלידה בהגשה.