Pokemon GO

צפה בתוצאות הסקר: אלוהים והתנך - אמת או שקר

מצביעים
25. לא ניתן להצביע לסקר זה
  • האם התנך צודק ואלוהים קיים

13 52.00%
  • האם התנך טועה ואלוהים לא קיים

12 48.00%
עמוד 10 מתוך 11 ראשוןראשון ... 891011 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 136 עד 150 מתוך 158
  1. The eternal hunters
    שם: אילן
    שמעו זה די נס שעם ישראל שרד 2000 שנה בגלות שאר הדות והכתות נכחדו מאז.. איםה הפלישתים כיום?
    אפיו אם אלוהים לא קיים זה עדיין סמל ששמר על העם היהודי מאוחד במשך דורות שלמים.
    כמובן שכל אחד יכול להאמין או לא להאמין בקיומו.

בריאת העולם בתנ"ך לא נכונה משם שכתוב שסיום הרביעי נבראו השמש והירח וזה לא הגיוני שהשמש נוצרה אחרי הצמחים נוצרו זה יוצר סתירה לא הגיונית וזה סותר תיאוריות לוגיות רבות אפשר לא פעם למצוא בבריאת העולם סתירות.
    גם ידוע שבמערכגת כוכבים השמש נוצרת לפני כוכבי הלכת.
    מסתבר שהייתי מיין קינדרד ב2015.. כיום מיין פידל ושאקו.

anilist: https://anilist.co/user/DoubleSummon/

2. עמיטריד.
    שם: עמיטריד
    ציטוט פורסם במקור על ידי Sire Despair צפה בהודעה
    אוקיי,דתיים,בוא נציג לכם כמה טיעונים מעניינים.

פרדוקס הכל יכול.

תכונת האומניפוטנטיות (אומניפוטנטיות-כל יכול) שמיוחסת לאלוהים, מכילה פרדוקס (שצורותיו שונות) מפני שהיא אינה קוהרנטית מבחינה לוגית. אלוהים כל-יכול, יכול ליצור ולעשות דברים שהם בגדר הבלתי-אפשרי (לא לוגיים). האם אלוהים יכול ליצור סלע שאינו יכול להרים? האם אלוהים יכול ליצור משהו יותר כל-יכול ממנו? זו סתירה, ולכן אלוהים אינו כל-יכול.

טיעון חוסר המוטיבציה.

אם אלוהים הוא כל-יכול, אזי הוא יכול לספק את כל רצונותיו, שאיפותיו וחלומותיו מבלי לברוא דבר. היות שישנו יקום ונטען כי אלוהים ברא אותו, לכן יש לו צרכים – הוא אינו כל-יכול. אם אלוהים קיים כישות מושלמת, הרי שלא היה בורא את היקום – לישות מושלמת אין רצונות וצרכים. אלוהים ברא את היקום, כלומר יש לו רצונות וצרכים – לכן הוא לא מושלם.

בעיית הרצון החופשי.

אם אלוהים יודע הכול אזי הוא יודע את כל אשר יתרחש בעתיד, כולל את החלטותיו ובחירותיו בכל רגע נתון. אם אלוהים יודע את כל בחירותיו בעתיד אזי אין לו רצון חופשי, הוא מוגבל. אם הוא יכול לשנות אותם, אזי הוא לא יכול לדעת מה יהיו החלטותיו בעתיד, ולכן הוא לא כל-יכול.
    המשפט האם אלוהים יכול ליצור סלע שאינו יכול להרים? שרשמת לא הולך כך המשפט הוא :

האם אלוהים יכול ליצור סלע שאינו יכול להרים ואז להרים אותו?

כמו תמיד. עמיטריד.

3. משתמש מנוסה
    שם: משנה?
    ציטוט פורסם במקור על ידי Ilan צפה בהודעה
    שמעו זה די נס שעם ישראל שרד 2000 שנה בגלות שאר הדות והכתות נכחדו מאז.. איםה הפלישתים כיום?
    אפיו אם אלוהים לא קיים זה עדיין סמל ששמר על העם היהודי מאוחד במשך דורות שלמים.
    כמובן שכל אחד יכול להאמין או לא להאמין בקיומו.

בריאת העולם בתנ"ך לא נכונה משם שכתוב שסיום הרביעי נבראו השמש והירח וזה לא הגיוני שהשמש נוצרה אחרי הצמחים נוצרו זה יוצר סתירה לא הגיונית וזה סותר תיאוריות לוגיות רבות אפשר לא פעם למצוא בבריאת העולם סתירות.
    גם ידוע שבמערכגת כוכבים השמש נוצרת לפני כוכבי הלכת.
    היהדות שרדה בגלל המבנה שלה- היא בנויה כך שכדי להיות יהודי אתה צריך לחיות עם יהודים.
    למה פיל הוא אפור,גדול ומקומט?
    כי אם הוא היה לבן קטן ועגול הוא היה אספירין.

People are strange when you're a stranger ]

[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=awi14wDTxNw[/YOUTUBE]

4. מנהל ראשי
    שם: אדם
    זה בשביל נדב. http://www.babydoc.co.il/article-362.htm

ליאור אני מזהיר אותך. אתה מדרדר את רמת הדיון וחבל שאני אאלץ לנעול אותו.
    כל הטיעונים של בורא נברא ניתנים להפרכה בקלי קלות. אין לי כוח להיכנס לזה אבל זה ממש לא סיבה להוכיח על אלוקים או לא... תאמין לי שכבר דשו בזה.

5. מנהל פורום אנימה, מנגה ומצויירים
    שם: לי
    ציטוט פורסם במקור על ידי The Charmander צפה בהודעה

כל הטיעונים של בורא נברא ניתנים להפרכה בקלי קלות. אין לי כוח להיכנס לזה אבל זה ממש לא סיבה להוכיח על אלוקים או לא... תאמין לי שכבר דשו בזה.
    שאלו שאלה אז ענית.י
    מה זה דשו?
    [YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=7FLhc...layer_embedded[/YOUTUBE]

Spoiler ספוילר

<<< לוקאס אוו לוקאס למה עזבת פתאום? לוקאס או לוקאס תחזור תחזור היום וואואואואו!
    העם דורש וינר חברתי!

6. Kibō no chi
    ציטוט פורסם במקור על ידי Hit Man צפה בהודעה
    זה תלוי מה אתם רוצים לדון עליו. אם השאלה היא האם ברית מילה מגובה על ידי החוק בישראל - אז התשובה היא כן. זה בטוח לומר שב99.99% מהמקרים שבהם נידונה סוגיית ברית המילה בבתי המשפט בישראל, בית המשפט קבע לטובת קיומה לפי חוק.

אם השאלה היא - האם אי קיום של ברית מילה הוא עובר על החוק? זה כבר דיון בפני עצמו. לדעת 97% מהיהודים שגרים בישראל (בין אם הם דתיים, חילוניים, חרדיים או לא מאמינים) זו לא שאלה, הם כבר עברו ברית מילה.

אני לא מבין מה הקושי להבין את זה. הרי אף אחד פה לא תוהה מדוע ילד שנולד לאמא יהודיה נחשב כיהודי. אחרי הכל, אין לזה חוק משפטי ובכל זאת אנשים יוצאים מנקודת הנחה שזו האמת.

אבקש להבהיר דבר אחד נוסף: אנחנו לא באמריקה. מה שקורה בארץ הוא אינו דמוקרטיה. אין בחירה לבן אדם לעשות כל מה שעולה על רוחו. יותר מזה, לפי תיאוריות סוציולוגיות, אפילו פעולה אישית כמו התאבדות או הצורה שבה אנחנו מתלבשים בבוקר היא תוצאה של סוציאליזציה.

בין אם אתם רוצים להכיר בזה או לא, ישראל היא מדינת דת. כן, זה נשמע אפל, אבל זה מה יש. והמערכת האזרחית של ישראל אינה נמצאת מעל למערכת הדתית. למען האמת, גם המערכת הדתית וגם המערכת האזרחית נמצאות באותו קו.

מי שחושב שהוא יכול לא לימול את ילדיו, שיום אחד עוד תהיה תחבורה ציבורית בשבת, או שילדיו לא ידעו איך לחגוג את חג הפסח, כנראה הוזה בדעותיו (סליחה, נדב). אני לא אומר שאני מסכים לזה, דווקא אשמח אם יהיה אוטובוס ביום שישי שאוכל בעזרתו לנסוע לקולנוע, אבל זו אינה ההחלטה שלי, זה המצב הקיים.

ישראל קרויה על שם יעקב. ההמנון שלנו מציין את המילה יהודי. על דגל המדינה פרוסים מגן דוד ורצועות של תפילין. אני לא מחדש פה שום דבר. מרד גיל הנעורים והרצון לצאת ממסגרות לא ישנה שום דבר מזה.
    ועדיין לא ראיתי באף מקום שכתוב שהבן שלי יהיה מחוייב לעבור ברית מילה. זה ש97% עברו זה טוב ויפה אבל זה עדיין לא מחייב את זה בחוק.
    וטוב, כנראה שאני הוזה בדעותי.

ציטוט פורסם במקור על ידי The Charmander צפה בהודעה

חח תאמין לי שכבר קראתי כל מיני מחקרים כאלה, והבעיה היא שיש כאלה לשני הכיוונים - יש כאלה שאומרים שיש לזה יתרונות רפואיים, יש כאלה שאומרים שבעצם זה לא משנה כלום ויש כאלה שאומרים שזה דווקא פוגע בגירוי המיני של הפין ובעוד כמה דברים
    בקיצור, כשיהיו מחקרים שמראים בצורה חד משמעית שיש לזה יתרון רפואי אז יהיה על מה לדבר.

Spoiler ספוילר

7. אבל הופיר יותר
    שם: שקד
    אתה לא הוזה נדבוש אני גם לא מתכוון להעביר את הבן שלי ברית מילה
    חמוף

8. משתמש מנוסה
    ציטוט פורסם במקור על ידי Panties צפה בהודעה
    אתה לא הוזה נדבוש אני גם לא מתכוון להעביר את הבן שלי ברית מילה
    אני הולך להעביר אותו מילה (ולא ברית מילה, יש הבדל), מטעמים רפואיים.

9. אבל הופיר יותר
    אותו חרטא....
    וכמו שנדב אמר כבר, כל השטויות הרפואיות לא מוכחות
    חמוף

10. משתמש מנוסה
    ציטוט פורסם במקור על ידי Panties צפה בהודעה
    אותו חרטא
    וכמו שנדב אמר כבר, כל השטויות הרפואיות לא מוכחות
    זה לא אותו חרטא...בברית מילה יש גם טקס דתי. מילה זה פשוט הורדת העורלה (וגם כי עם זה הזין נראה פשוט מוזר..)

11. Kibō no chi
    חחח שמע, ברור שאם כבר ואני אעביר אותו ברית מילה זה יהיה אצל רופא מוסמך כהליך רפואי, אני פשוט לא מוצא טעם אם אין הוכחות ברורות לגבי היתרונות שלו.

Spoiler ספוילר

12. אבל הופיר יותר
    זה לא אותו חרטא...בברית מילה יש גם טקס דתי. מילה זה פשוט הורדת העורלה (וגם כי עם זה הזין נראה פשוט מוזר..)
    אני יודע, אני לא התכוונתי שאני אעשה משהו דתי, יצא לי לכתוח "ברית מילה" ולא "מילה" זה הכל חח
    חמוף

13. משתמש מנוסה
    להפך, יותר קל להקשיב למה שאחרים אומרים מאשר לגבש דעה ולהאמין במשהו שאתה חושב שנכון וצודק.
    אם אתה רוצה להאמין במשהו שאחרים אומרים, תהנה ובכיף. לא אני ולא אף אחד בפורום הזה אמורים לשנות את דעתך ואמונתך ולהפך.

14. היכל התהילה
    ניסיון אחרון לפני שאבין שמדובר בסתם הטרלה:

- מאחר ויש 7 מיליארד אנשים בעולם, חלקם יהודים, חלקם מוסלמים וחלקם נוצרים, זה די ברור שאילו זה היה כל כך פשוט ואכן אין ישות אלוהית, אז לא היו כל כך הרבה מאמינים, אבל המציאות היא אחרת. רק 5% מקהילת העולם היא אינה מאמינה באלוהים ורובה נובעת מברית המועצות, ובינינו, אחרי ההיסטוריה שהייתה להם, אני לא מאשים אותם.

לשם הדיון, למאמינים אין צורך להצדיק את קיומו של האל. הוא קיים בליבם ובאמונתם. חובת ההוכחה היא על הלא מאמינים.

15. Kibō no chi
    ציטוט פורסם במקור על ידי Hit Man צפה בהודעה
    ניסיון אחרון לפני שאבין שמדובר בסתם הטרלה:

- מאחר ויש 7 מיליארד אנשים בעולם, חלקם יהודים, חלקם מוסלמים וחלקם נוצרים, זה די ברור שאילו זה היה כל כך פשוט ואכן אין ישות אלוהית, אז לא היו כל כך הרבה מאמינים, אבל המציאות היא אחרת. רק 5% מקהילת העולם היא אינה מאמינה באלוהים ורובה נובעת מברית המועצות, ובינינו, אחרי ההיסטוריה שהייתה להם, אני לא מאשים אותם.

לשם הדיון, למאמינים אין צורך להצדיק את קיומו של האל. הוא קיים בליבם ובאמונתם. חובת ההוכחה היא על הלא מאמינים.
    אי אפשר להוכיח שהוא לא קיים כמו שאי אפשר להוכיח שהוא כן קיים
    אין שום חובת הוכחה ושום בטיח, להאמין שהוא לא קיים זה בדיוק כמו להאמין שהוא כן קיים - אמונה
    אי אפשר לדעת משהו כזה.
    זהו.

אגב, הנתונים הסטטיסטיים לא רלוונטיים ממש, רוב העולם גם חושב שישראל זאת מדינת עולם שלישית שמבצעת טרור ורוצחת את הפלסטינאים המסכנים שנגזלה מהם אדמת פלסטין שמעולם לא הייתה קיימת. אז?

Spoiler ספוילר

עמוד 10 מתוך 11 ראשוןראשון ... 891011 אחרוןאחרון

מידע על הנושא

משתמשים שצופים באשכול

יש כרגע 1 גולשים שצופים באשכול. (0 משתמשים ו-1 אורחים)

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •