אתם מודעים לעובדה שאי אפשר להוכיח שאלוהים קיים/לא קיים ? השאלה האמתית היא למה אתם מאמינים במה שאתם מאמינים.
אתה סוג האנשים שאני הכי שונא.ת'כלס אפחד לא מחייב אתכם להאמין, רק אומרים שזה יהיה יותר טוב לכם זה הכל
אני מנהל את משוב, ומה אתה עשית היום ?
[YOUTUBE]0jnv0ejmLlY[/YOUTUBE]
אני אגדיר אותה בהתאם לנושא:
מאחר והאדם כבר מימי קדם לא ידע מאיפה נוצר כל דבר הוא החליט שבעולם יש כוחות עליוניום, להם קרה בשמות (לא קללות). האדם חשב שכל מה שקורה הוא בעזרת האלים, הדברים הטובים והרעים. כיום בני האדם מאמינים באלים מאותה סיבה, הוא לא יודע מה קרה בעבר (למרות שמראים לו את זה) והוא נשאר בדעת קדם שקיימים אלים (או אל).הבן אדם שלא יכול להרגיש שהוא לבד חייב לדעת שמישהו תמיד נמצא מלמעלה ושומר עליו והוא לא יכול בגללו.
את זה כתבתי מהטלפון שלי ועכשיו כואבות לי האצבעות.
אם ההסבר לא נכון אני מצטער אם לא הבנתי את הנושא.
מה
אתה רציני?
"הוא לא יודע מה קרה בעבר למרות שמראים לו את זה"? מה בדיוק מראים לו?
"דעת קדם שקיימים אלים"? אתה צוחק? דעות קדומות לאו דווקא הן לא דעות שאינן רלוונטיות יותר. אם התירוץ היחיד שלך לזה זה "זה ישן אז אין מצב שזה נכון" אז מצטער להגיד לך אבל אתה בור ואתה לא מבין כלום בנושא.
בני אדם לא מאמינים כי חייבים לדעת שיש מישהו ששומר עליהם, ממש לא. לא יודע מאיפה הקרצת את הבולשיט הזה אבל זה אפילו לא עונה על ההגדרה של אמונה, שלא נדבר על שאר ההגדרה ל"חולשה פסיכולוגית".
אמונה נובעת מהבנה מסויימת ותפיסת עולם כלשהי, להגיד שבנאדם מאמין רק כי הוא לא רוצה להרגיש לבד זה אולי הטיעון הכי מפגר שהעלו כאן.
ספוילר
אני לא הולך להיכנס לזה יותר מדי. אני ממש לא רוצה להיות איזה אמנון יצחק זה לא הסיבה שאני גולש בפורום הזה אתם יודעים ומכירים אותי שאני לא חופר על אמונה יותר מדי.
אני חייב להודות שיש משהו מאוד נכון בהרגשה של להאמין בשביל לא להיות לבד. ברור שאין זה מוכיח דבר לגבי אמיתות האמונה והאלוקים, עם זאת, זה אחד הדברים שאתה מרוויח ברגע שאתה מאמין בישות עליונה.
אמונה זה לא דבר שאתה יכול להוכיח כי בשורה תחתונה, כך לפחות אני חושב.
אמונה זה משהו שבא מהלב ולא מהשכל. יש דברים רבים ביהדות ששכל צריך להיות מעורב בהם. אבל בלי הרגש שמאמין ומבטל את כל דברי השכל, האמונה פשוט לא יכולה להתקיים.
במהלך הדורות קמים ועומדים בעיניך המון דברים שכליים שיקומו ויעמידו בפניך שאלות סותרות לאמונה היהודית. קח לדוגמא את השואה. הרי זה אחד הדברים הכי סותרים בעולם! יש גם אומרים שגוש קטיף מעיד.
אבל האמת היא שאין דבר סותר אמונה. תשובות מעצבנות ביותר שבאות לאוזן שלך כשדברים כאלו נשאלים יכולות להתבטא כמו "זה הכל לטובה" או "כך האל רצה".
אבל הגמרא אמרה. "חייב אדם להודות על הרעה כשם שמודה על הטובה." זאת האמת. יש רעה ויש טובה. אנחנו לא יכולים להבין את החשבונות של הישות העליונה שאנחנו כה בוטחים בה. אנחנו פשוט צריכים להאמין שזה איכשהו לטובתינו. גם אם זה קשה. אבל זה לא סותר את העובדה שזה רעה. וברמה הכי גבוהה שאפשר.
או עכשיו הבנתי
אי אפשר להיכנס לזה ספציפית זה לא בגלל חטא אחד או 2 שעשו מבחינתי הוא עשה את זה בגלל המון חטאים שנעשו ולא בגלל שאיזה מישהו התחתן עם נוצרייה או לא אכל כשר
הכוונה שלי זה שכאילו הוא לא שפט כל אדם וחטא ספציפית מבחינתי בגלל שהיו גם צדיקים בשואה כמו שאמרתי עונש קולקטיבי
וכמו שנדבר כבר אמר ואני מסכים איתו ב100 אחוז
הדיון הזה אי אפשר להוכיח שאלוקים קיים או לא קיים זה דיון למה כל אחד מאמין\לא מאמין בו
הכל פה עניין של אמונה ותפיסת עולם זה הכל
לא באתי כדי להוכיח שהוא לא קיים כי אין דבר כזה O:
אני לא מאמין בו כי אני לא חושב שיש איזה משהו שמסתכל על אנשים מלמעלה ועושה ניסים או משהו
אני גם מעדיף להקשיב למשהו רציונלי ויותר מוכח מאשר להסתמך על אמונה שמי יודע מי הקריץ אותה
וכדאי שאני אבהיר את זה, אני לא חושב שיש אלוהים כי ככה נוח לי לחשוב, אבל אני לא שולל את זה, מבחינתי אין אלוהים עד שיוכח לי אחרת
בכל מקרה, גם אם אמונה זה משהו שאני יכול להיות בסדר איתו, דת זה משהו שאני לא סובל בכלל
חמוף
יש כרגע 1 גולשים שצופים באשכול. (0 משתמשים ו-1 אורחים)