Pokemon GO

צפה בתוצאות הסקר: אלוהים והתנך - אמת או שקר

מצביעים
25. לא ניתן להצביע לסקר זה
  • האם התנך צודק ואלוהים קיים

13 52.00%
  • האם התנך טועה ואלוהים לא קיים

12 48.00%
עמוד 6 מתוך 11 ראשוןראשון ... 45678 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 76 עד 90 מתוך 158
  1. אבל הופיר יותר
    שם: שקד
    ציטוט פורסם במקור על ידי The Charmander צפה בהודעה
    זה לא ויכוח זה דיון. טרחת לקרוא את החלק האחרון של התשובה שלי?
    זה עלול להגרר לזה ולא בא לי
    אבל נניח שזה דיון, גם זה לא בא לי D:
    אני בנושא הזה רק כדי לכתוב כמה תגובות, לא כדי לפתוח דיון
    וקראתי הכל, אז מה?
    חמוף

2. מנהל ראשי
    שם: אדם
    שקד אני מכבד את הרצון שלך להימנע מוויכוח. אני אפסיק פה.
    בכל אופן, היכולת לבחור זה הבסיס של היהדות.

3. היכל התהילה
    האמת שזה לא ממש רלוונטי עבור גולשי הפורום אם הם מאמינים באלוהים או לא. אני לא מאמין שיש זכר אחד שנולד בישראל ולא עבר ברית מילה ועל כן, על פי התפיסה היהודית, כולכם יהודים. כולכם עברתם ברית, כולכם עשיתם / תעשו בר מצווה ולמען האמת - כשתקברו - אתם תמצאו את עצמיכם בבית קברות יהודי (אלא אם כן תתאבדו, וגם אז זה יהיה מחוץ לגדר של בית קברות יהודי). הבחירה היחידה שיש לכם בחיים היא חתונה, אם לעשות אותה ברבנות או באזרחות, וגם אז, אם ירע מזלכם ותצטרכו להתגרש, תצטרכו לעבור בכל אחד מהמקרים האלה בבית הדין הרבני כדי לקבל את האישור הסופי לגירושים שלכם.

הדיון היה צריך להיות - לו הייתה לכם בחירה - האם הייתם בוחרים להיוולד כיהודים?

4. Retired
    שם: Ashar
    אני מופתע לגלות שיש פה מלא אתאיסטים.
    אני מאמין שיש אלוהים
    פרישה

5. אבל הופיר יותר
    שם: שקד
    ציטוט פורסם במקור על ידי Hit Man צפה בהודעה
    האמת שזה לא ממש רלוונטי עבור גולשי הפורום אם הם מאמינים באלוהים או לא. אני לא מאמין שיש זכר אחד שנולד בישראל ולא עבר ברית מילה ועל כן, על פי התפיסה היהודית, כולכם יהודים. כולכם עברתם ברית, כולכם עשיתם / תעשו בר מצווה ולמען האמת - כשתקברו - אתם תמצאו את עצמיכם בבית קברות יהודי (אלא אם כן תתאבדו, וגם אז זה יהיה מחוץ לגדר של בית קברות יהודי). הבחירה היחידה שיש לכם בחיים היא חתונה, אם לעשות אותה ברבנות או באזרחות, וגם אז, אם ירע מזלכם ותצטרכו להתגרש, תצטרכו לעבור בכל אחד מהמקרים האלה בבית הדין הרבני כדי לקבל את האישור הסופי לגירושים שלכם.

אם הייתה לי בחירה אז לא הייתי רוצה להיוולד יהודי (:
    חמוף

6. Kibō no chi

זה שאנחנו יהודים ממש לא אומר שאנחנו מאמינים באלוהים, אז כן, זה די רלוונטי. אני מכיר אנשים (יהודים לפי האמא) שלא עברו ברית מילה, ו-וואלה, אם יוולד לי בן, אלא אם זה יוכח ב-100% שלברית באמת יש תרומה רפואית (כי כרגע כל מה שאומרים הוא עוד לא מוכח לגמרי) אני לא אתן לו לעבור את זה.

Spoiler ספוילר

7. היכל התהילה
    זה לא משנה דבר. לפי תורת הגזע, הילד שלך הוא יהודי רק בשל העובדה שיש לו סבתא יהודיה.

8. מנהל ראשי
    בשל העובדה שיש לו אמא יהודיה אתה מתכוון...
    ואגב, נדב, ברית לא נעשת מבחינה רפואית, ברית נעשית מתוך המסורת רבת השנים של ברית עם אלוקים.

9. Kibō no chi
    זה לא משנה דבר. לפי תורת הגזע, הילד שלך הוא יהודי רק בשל העובדה שיש לו סבתא יהודיה.
    ...מה
    אני לא עושה את זה כי אני רוצה בן לא יהודי או משהו.
    זה ממש לא משנה לי, שיהיה מה שירצה ויעשה מה שהוא באמת מאמין בו.
    אני רק חושב שזה נראה לא פייר לאלץ את הילד להיכנס לתוך זה.

בשל העובדה שיש לו אמא יהודיה אתה מתכוון...
    ואגב, נדב, ברית לא נעשת מבחינה רפואית, ברית נעשית מתוך המסורת רבת השנים של ברית עם אלוקים.
    ברור לי שלא עושים את זה בגלל תועלת רפואית אלא בגלל הברית שאלוהים כרת עם אברהם אם אני לא טועה, אבל יש את כל אלה שמצדיקים את התהליך בגלל התרומה שלו כהליך רפואי, מה שמעולם לא הוכח בצורה חד משמעית. עד אז - אני לא אכפה עליו דבר שכזה. אין שום דבר שימנע ממנו בעתיד לעבור ברית אם ירצה.

Spoiler ספוילר

10. מנהל ראשי
    חשבת על זה שאולי אתה ופה עליו שלא לעבור ברית?
    במהלך זה אתה מונע ממנו הרבה דרכים שאולי הוא יבחר בהן כשיגדל...

11. Kibō no chi
    חשבת על זה שאולי אתה ופה עליו שלא לעבור ברית?
    במהלך זה אתה מונע ממנו הרבה דרכים שאולי הוא יבחר בהן כשיגדל...
    אני לא כופה עליו שום דבר. להפך, לתת לו לעבור ברית זאת כפייה. אמרתי כבר קודם, שהוא יעשה אך ורק מה שטוב בעיניו לגביו, אני לא רוצה להתערב בהחלטות כאלה על החיים שלו, במיוחד בכאלה שקשורות לגוף שלו. אם הוא יראה לנכון לעבור ברית ולהתגייר, אני ממש לא אעצור בעדו. להפך, אני אתמוך בו על זה שהוא מצא את עצמו ושלם עם החלטותיו.

Spoiler ספוילר

12. מנהל ראשי
    אולי... ובכל זאת, לעבור ברית בגיל מאוחר זה קודם כל כואב הרבה יותר מהגיל שנקבע, כך שאתה אולי גוזר עליו לעבור סבל נורא שיכל להיחסך ממנו אם היה עובר ברית בגיל מוקדם. דבר שני, הוא לעולם לא ייחשב בעיני החברה כאדם נורמלי משום שנאלץ לעבור ברית כגר.
    אם הוא יבחר לחזור בתשובה נניח, הוא ייאלץ להתמודד עם המון קשיים. כך שבחיים כך או כך, ההורה חייב להתערב בחיי הילד ולהיות גורם משפיע בחייו. אני למשל אסיר תודה על כך שאני מהול, על אף שהוריי לא היו דתיים וגדלתי כילד חילוני לכל דבר, כיום, זה השתלם לי!

13. היכל התהילה
    הוא לא צריך להתגייר.
    לפי האמונה היהודית - כל עוד אימו יהודיה - הוא יהודי.
    לפי תורת הגזע - אם יש במשפחה זכר יהודי שלושה דורות אחורה - הוא יהודי.
    לפי מדיניות מדינת ישראל - כל תינוק זכר מחויב בברית מילה.
    אם אתה באמת רוצה לתת לו בחירה - תצטרך לרדת מהארץ.

14. Kibō no chi
    אולי... ובכל זאת, לעבור ברית בגיל מאוחר זה קודם כל כואב הרבה יותר מהגיל שנקבע, כך שאתה אולי גוזר עליו לעבור סבל נורא שיכל להיחסך ממנו אם היה עובר ברית בגיל מוקדם. דבר שני, הוא לעולם לא ייחשב בעיני החברה כאדם נורמלי משום שנאלץ לעבור ברית כגר.
    אם הוא יבחר לחזור בתשובה נניח, הוא ייאלץ להתמודד עם המון קשיים. כך שבחיים כך או כך, ההורה חייב להתערב בחיי הילד ולהיות גורם משפיע בחייו. אני למשל אסיר תודה על כך שאני מהול, על אף שהוריי לא היו דתיים וגדלתי כילד חילוני לכל דבר, כיום, זה השתלם לי!
    מצד שני יכול להיות שהוא לא יבחר ביהדות כדרך שלו בחיים, ואז מה? ברית זה לא משהו שאפשר להחזיר, הוא לא יצמיח את הבולבול שלו מחדש ):
    אני מאמין שעד לתקופה שיהיה לי ילד, ואם ובהנחה הוא יחליט לעבור ברית כשהוא יהיה מספיק מודע לעצמו יהיו דרכים למנוע את הכאב. גם היום אפשר להרדים את האיזור ולהשתמש במשככי כאבים, לא כזה בעייתי. שלא ייחשב נורמלי, screw society!
    אנשים לא מתגיירים בשביל לרצות את החברה.
    הוא לא צריך להתגייר.
    לפי האמונה היהודית - כל עוד אימו יהודיה - הוא יהודי.
    לפי תורת הגזע - אם יש לו זכר יהודי שלושה דורות אחורה - הוא יהודי.
    לפי מדיניות מדינת ישראל - כל תינוק זכר מחויב בברית מילה.
    אם אתה באמת רוצה לתת לו בחירה - תצטרך לרדת מהארץ.
    מאיפה הפלצת את הקטע על מדיניות מדינת ישראל? בחיים לא שמעתי על דבר כזה וזה לא נשמע אפילו הגיוני. מקור? :ם

Spoiler ספוילר

15. היכל התהילה
    לא ניתן לרשום תינוקות ממין זכר במרשם אוכלוסין אם הם לא עברו ברית מילה.
    http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%...A1%D7%99%D7%9F

עמוד 6 מתוך 11 ראשוןראשון ... 45678 ... אחרוןאחרון

מידע על הנושא

משתמשים שצופים באשכול

יש כרגע 1 גולשים שצופים באשכול. (0 משתמשים ו-1 אורחים)

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •