מידע כללי
שם: היקארו נו גו.
יוצר: יומי הוטה.
ז'אנר: דרמה, פנטזיה, קומדיה.
שנת יציאת האנימה: 2003
שנת יציאת המנגה: 1998
סכ"ה יש 75 פרקים
תקציר:
היִקַארוּ שינְדוּ בן ה-12 מגיע יחד עם חברתו אקארי לבית של סבא שלו. בעודו מחפש מציאות שיוכל למכור כפיצוי על ביטול דמי הכיס שלו בעליית הגג, הוא מוצא לוח גו מוכתם בדם. אקארי לא מצליחה להבחין בדם, והיקארו המבולבל רואה כי מהלוח יוצאת רוח רפאים. לאותה רוח קוראים פוג'יווארה נו סאי, שחקן גו מתקופת הייאן. נשמתו של סאי מתערבת בתודעתו של היקארו והוא הופך למין דיבוק של היקארו. להיקארו אין כל עניין במשחק הגו, אבל סאי, שמשחק הגו הוא כל מהותו, מפציר בהיקארו לתת לו לשחק ולבסוף היקארו מחליט להסכים. היקארו לוקח את סאי לאולם הגו בו משחק סבא שלו, ושם הוא פוגש ילד בן גילו. היקארו משחק איתו כאשר סאי מכתיב לו מהלכים והוא מבצע אותם. סאי מגלה כי הילד מוכשר מאוד, אך הוא אינו ברמה של שחקן כמו סאי. שמו של הילד הוא אקירה טויה, ולמרות גילו הצעיר הוא שחקן מוכשר במיוחד, ברמה של שחקן מקצועי. אביו של אקירה, שחקן גו מקצוען והשחקן המוביל כרגע ביפן, מגלה עניין בשחקן שניצח את בנו ומזמין אותו למשחק. המשחק נקטע כאשר היקארו נבהל ובורח. לאט לאט מתחיל היקארו להתעניין בגו ולשחק בעצמו. הוא מתקדם במטרה להביס את אקירה טויה בעצמו, בלי עזרת סאי, ולהפוך למקצוען גו. היקארו נו גו היא אנימה פופולרית מאוד שהציתה מחדש את האהבה למשחק בקרב צעירים במזרח הרחוק ובעולם כולו
דמויות:
(לחצו על השם כדי לראות את תמונתו)
היקארו שינדו
היקארו שינדו היה בן 12 בפעם הראשונה שפגש את סאי והכיר במשחק הגו.
בהתחלה הוא זנח את המשחק אבל לאחר פרק זמן התחיל לאהוב אותו ומצא לעצמו יריבים חזקים.
היקארו לקח את דרכו של המקצוען והפך תוך זמן קצר מאוד למקצוען.
סאי פוג'יאוורה
סאי היה שחקן בזמן תקופת הייאן, ובעקבות הפסד לרמאי בזמן משחק מול הקיסר התאבד ונשמתו הועברה ללוח גו.
בזמן שהיקארו היה בעליית הגג סאי נחשף בפניו ולימד אותו את משחק הגו.
סאי הוא שחקן מאוד חזק והיה באותו הזמן השחקן הכי חזק, וגם בזמן שהיקארו למד רמתו הייתה גדולה מאוד.
אקירה טויה
טויה אקירה נראה בפעם הראשונה כאשר היקארו הגיע למועדון שבו סבו משחק.
טויה הוא שחקן מעולה ועוד בילדותו, כשהיה בערך בן 12 היה ברמת מקצוען.
רק הוא הכיר ביכולתו של היקארו וראה בו כיריב.
יושיטאקה וואיה
הפך לאחד מחבריו הטובים של היקארו ונהפך להיות מקצוען באותו הזמן שהיקארו נהיה.
גם הוא כמו טויה הבחין ביכולתו של היקארו והיה צריך להשלים עם העובדה שהיקארו חזק ממנו.
בבחינות למקצוענים היקארו הביס את וואיה בעזרת מהפך גדול וואיה לא האמין למראה עיניוו ומאותו יום הבין כי עליו לעבוד קשה כדי להגיע לרמתו של היקארו.
*אלו הם הדמויות הראשיות עם הזמן אוסיף עוד*
חוות דעת שלי:
בשבילי?
אני משחק כבר שנה בגו בגלל התוכנית הזאת והיא שינתה את חיי.
לא רק שחרשתי על האנימה והעברתי את זה לכל הכיתה שלי אלא שגם עכשיו אני עורך משחקים עם חברים שלי ואפילו קניתי לוח מקורי,אבני משחק וספרים בשוווי 600 שקל+.
אני מציע לכל מי שאוהב אנימה לראות את הסדרה!
לא תפסידו!
*אני אוסיף עוד פרטים מחר!*