לא. לא חלמתי להיות עם ניק אדום ובולט, זאת לא המטרה הנכספת החבויה שלי בחיים. צר לי לאכזב את מי שחשב שהחיים שלי תלויים בכך.
כמו שאמרתי כשעליתי לפקחות, אין לי עניין למנוע ממכם להתבטא. מטרת הפורום מהווה מקום להתבטא ולכן אתם יותר ממוזמנים לדבר על כל מה שבא לכם. לפתוח פעילויות ודיונים על כל מה שבא לכם ואפילו להתווכח, אין בזה כל פסול להתווכח.
אבל כשמגיעים לדון על בגרות הפורום אתם צריכים לזכור מספר דברים חשובים. אדם בוגר תמיד יתחשב בחברו (האמת שלא כולם, אבל זה בכל אופן הקוד האתי שמקובל בעולם.)
יש שיקצפו כי נאסר עליהם לשוחח על כל מיני נושאים או לספר בדיחות כאלו או אחרות, אבל למעשה בכל מקום שתלכו תגלו בסופו של דבר שיש קודים של נושאי שיחה רגישים יותר או רגישים פחות. אני מבין שבסופו של דבר הפורום הזה מהווה פורקן הורמונים של גיל ההתבגרות (><' נשמעתי מה זה זקן עכשיו...) ובא לכם לעשות כל מיני דברים מוזרים שברחוב זה לא יתקבל בברכה, אבל בסופו של דבר, מדובר במסגרת.
הפורום הזה קולט אליו בברכה מאות גולשים ביום שבאים ללקט מידע ממתכונים ועד למידע על משחקי פוקימון. (כשגרתי בארץ הייתה לי שכנה שהיה לה מחשב במטבח וראיתי במו עיני איך היא נכנסת לפורום שלנו כדי להשתמש במתכון כלשהו...) האמת שיש מצב שאימא שלכם גולשת בפורום הזה! (וואו!!!)
אני באמת רוצה שנמצא המון נושאים נחמדים שיהיה נחמד להעביר את הזמן בפורום הזה. אנחנו מעבירים כבר כמה שנים טובים פה ביחד (אם אני מכיר את הפורום מ2007 זה אומר ש5 שנים לפחות אני מכיר את הפורום הזה!)
יש נושאים רבים שתוכלו לדבר עליהם מבלי להכעיס את ההנהלה. בוא ניקח למשל את נדב, באופן כללי אני יודע שאתה מאוד אוהב מוזיקה ואתה מבין בלהקות וכו'... אז וואלה בכיף! למה שלא תפתח את פורום מוזיקה לנושאי דיון ללהקות ומוזיקה מהסגנון הזה. יש פה גולשים שללא ספק מתעניינים במוזיקה.
אתה יודע מה? תוכל אפילו לפרסם יצירות שלך! (אם ובמידה יש לך בכלל אומץ...)
תומר, הרמת בצורה כה בולטת את פורום מנגה וקומיקס! כל כך הרבה סיקורים וכל כך הרבה מנגות שקראת, אני בכלל לא יודע איך להודות לך על כל החומר שאתה אוסף אלינו. עזוב אותך שטויות בנו"ד ותתעסק בזה.
שקד, יש לך כישורים רבי עוצמה בכל מה שנוגע לעיצוב... (גם נדב!) קדימה לעבודה, אחד הפורומים שאמורים להיות פעילים בקהילות כמו הקהילה שלנו זה עיצוב חתימות! אני אישית בטוח שגולשים מתחילים יהיו מתים ללמוד לעצב כמוך!
הופיר לך יש הומור יצירתי, יש לך יכולות להרים משחקי תפקידים מעניינים ובכלל ההתנהלות שלך בנו"ד יכולה להיות מעניינת. גם אתה יכול להוסיף סיקורי אנימות ומנגות שאתה קורא... בקיצור אין כל סיבה למה אתה תחטוף באנים על ימין ועל שמאל.
עמיטריד היקר, המשך להשקיע בפורום מוזיקה! אל תתייאש מכל הביקורת שאתה סופג, אחרי הכל רק אני יודע שאתה עובד פי 10 יותר קשה מכל אחד כדי להביא את הטקסט להיות קריא!
אביזי, יש כל כך הרבה שאתה יכול ללמד אותנו בנוסחאות המתמטיקה שאתה מכיר. אני למשל תמיד חלמתי לדעת למה צריך ללמוד יותר מבני גורן חלק א'. מה גורם למתמטיקה להיות שפה, או במקרה החמור שלך הופכת להיות תורה?! למד אותנו! נחכים!
ניצן, כל הסקרים המדהימים שאת פותחת בדיבורים, זה מביא כל כך הרבה גולשים שהם "אורחים" לקרוא ולהתעניין! כל נושאי הספורט הדיונים והסיקורים מעלים את רמת האיכות בכל מה שנוגע לספורט. זה אכן מרשים בצורה יוצאת מן הכלל.
עומר יוגיהו. אני קורא לך כך רק כי אין לי מושג אחר לקרוא לך. אתה מבין ענק בהארי פוטר, היה מה זה כיף להיות בצוות שלך בתחרות של הארי פוטר! וביוגיהו אתה יכול לפרסם המון דקים. לסקר ולהביע דעות על דקים מסויימים. לעשות מדריכים למתחילים, המון!
טל וונדי, פשוט עבודה למופת. את מתחילה פרויקט ולא עוזבת אותו לרגע. הכל מתקדם על פי התוכנית אצלך, הכל מסתיים נכון. סיפורים שאת מתחילה, משחקי תפקידים מגיעים רחוק, פעילויות ומשחקים! תמשיכי להעלות את הרמה של הפורום ברמה כזו!
בקיצור, יש עוד המון דוגמאות לפוטנציאל ולדברים שכבר קיימים. רק עכשיו מניתי תחומי עניין רבים שימשכו גולשים רבים לפורום שלנו. ולכן אני מסביר לכם למה חוק אתיקה מתבקש. כי עד כמה שבדיחות על שואה עשויות להצחיק מישהו (אין לי מושג את מי אבל ניחא...) זה עשוי להיות מצב רגיש אצל מישהו אחר.
ואני, כשעליתי לפיקוח כבר אמרתי לכם. אני לא אתן לראות גולשים נפגעים. וכמו שאני לא אתן לגולשים כמו עמית להיפגע, אני לא אתן לגולשים כמו הופיר להיפגע. ומצד שלישי, אני גם לא אתן לניצן להיפגע.
ומה קורה אם נוצר מחלוקת? אני אגיד לכם מה קורה. מוצאים את החלק השווה. גולש אשר מבקש שלא לצחוק על נושא מסוים כי זה פוגע בו ומנהל הפורום רואה לנכון לראות שאכן נושא שכזה לא מתאים לרוח הפורום, הגולש המתלוצץ מתבקש להפסיק לצחוק.
מצד שני, מהיום והלאה לא יהיו גינויים כמו "איזה Xxx הוא." או "אתה מתנהל כמו Xxxx" או "התנהגות של Xxxx".
שכן זה גם פוגע. מהיום כל זה לא יהיה יותר. מהסיבה הפשוטה שאכן הפורום הזה הוא מסגרת שבה גולשים מכל מיני זרמים גולשים בה. אנחנו צריכים ללמוד איך לקבל את כולם באהבה ולא ללעוג או לקלס.
אני יודע שחפרתי ברמות על, אבל היה לי חשוב להבהיר את העמדה שלי. אני יודע שיש כאלו שיחלקו על דבריי, אני אשמח להשאיר את זה למסרים או למסן. באופן כללי עליכם לזכור שצריך שיהיה מישהו שיהיה אכפת לו מהגולשים שיפקח. אני הולך לפקח על כולכם בעיקר כי מאוד אכפת לי מכם ואני רוצה שהפורום יפרח.