בינתיים הכל אצלינו מדעים א ז אני לא יכול לפרט אם זה פיזיקה או משהו אחר ><
מה הקשר בין מספר אטומי של יסוד, לבין טמפרטורת ההתכה שלו?
מה הקשר בין מסה אטומית, למצב צבירה של הלוגנים?
תודה לעוזרים.
לגבי השאלה הראשונה - לא נראה לי שיש קשר מובהק. למשל, מספר אטומי של נתרן < ממספר אטומי של כלור < ממספר אטומי של ברזל, אבל ברזל ונתן מוצקים בטמפרטורת החדר, וכלור הוא גז (או נוזל, אבל בטח לא מוצק).
לגבי השאלה השנייה - הלוגנים הם היסודות שבטור השביעי בטבלה המחזורית (ראה את ההסבר שלי על נושא הטבלא המחזורית בלינקייה). אני זוכר שככל שיורדים בו למטה היסודות נהיים "מוצקים יותר", כלומר מצב הצבירה "קרוב יותר למוצק" ככל שיורדים למטה בטור. אני לא יודע אם אתה אמור להכיר את העובדה הזו או לא, או שאתה אמור לנמק אותה במשהו כמו קשרי ון דר ולס בין המולקולות... אבל התוצאה היא שמספר מסה גדול יותר מעיד על מצב צבירה "מוצק יותר".
ארכימדס מדבר.
משגיח פורום 'חידות תחרויות ומשחקים' מה-12/05/11 עד ל-05/07/12.
מנהל את המשחק Medieval Ages
ניהלתי בעבר את המשחקיםJourney to The Past, ו- Agaisnt the Jammuza
גם היה לי סיפור, שמת קצת, Martin's Story.
אנא אל תשלחו אליי הודעות פרטיות שלא מכוונות אליי באופן פרטי.
חוקי המתמטיקאים: (כל מי שרוצה להצטרף יכול לשלוח אליי הודעה פרטית, או מסר בטלפתיה)
ספוילר
רשימת לוחמי האור והאמת המתמטיים:
ספוילר
ספוילר
ספוילר
מדעים לול זה כימיה
מספר האטומי של היסוד לטמפרטורת ההתכה שלו.. ככל שהמספר האטומי גדול יותר כך יש לו ענן אלקטרונים גדול יותר ולכן יש לו טמפרטורת התכה גבוהה יותר.
אני לא זוכר ממש מסה אטומית למצב צבירה? אפילו שקיבלתי 90 ב3 יחידות כימיה אני לא מבין את זה.. מסה אטומית לא אמורה להשפיע על מצב צבירה.. בעיקר כי מה שקובע את מצב הצבירה זה לא המסה אלא חוזק הקשר שמושפע מכמות האלקטרוניםוסוג הקשר. אולי אני לא זוכר את החלק הזה כי זה כנראה לא יהיה בבגרות של יב'.
אביזי אני לא זוכר בכלל שאמרו משהו על כך שאם המסה גדולה יותר זה מוצק יותר אף פעם לא הזכירו משהו כזה..
מסתבר שהייתי מיין קינדרד ב2015.. כיום מיין פידל ושאקו.
anilist: https://anilist.co/user/DoubleSummon/
אני לא אומר שזה מוצק יותר כי מספר המסה גבוה יותר. אבל אם תסתכל על ההלגונים (הטור השביעי בטבלה המחזורית), זו עובדה שככל שיורדים מטה בטור (דהיינו מסתכלים על הלוגן עם מספר מסה גבוה יותר), יתקבל יסוד מוצק יותר. אין לי מושג מה הסיבה לכך (למרות שזה כנראה בגלל קשרי ון דר ולס חזקים יותר או משהו כזה), אבל עובדה שאם מסתכלים על הלוגן כבד יותר, הוא יהיה מוצק יותר.
ארכימדס מדבר.
משגיח פורום 'חידות תחרויות ומשחקים' מה-12/05/11 עד ל-05/07/12.
מנהל את המשחק Medieval Ages
ניהלתי בעבר את המשחקיםJourney to The Past, ו- Agaisnt the Jammuza
גם היה לי סיפור, שמת קצת, Martin's Story.
אנא אל תשלחו אליי הודעות פרטיות שלא מכוונות אליי באופן פרטי.
חוקי המתמטיקאים: (כל מי שרוצה להצטרף יכול לשלוח אליי הודעה פרטית, או מסר בטלפתיה)
ספוילר
רשימת לוחמי האור והאמת המתמטיים:
ספוילר
ספוילר
ספוילר
מסתבר שהייתי מיין קינדרד ב2015.. כיום מיין פידל ושאקו.
anilist: https://anilist.co/user/DoubleSummon/
אני מסכים איתך, אבל בגלל שזה ברמה של חטיבה, אני חושב שגם התשובה צריכה להיות ברמה של חטיבה.
אני חושב שהרעיון הוא ללמד אותם שאחד הגורמים למצב הצבירה של החומר הוא מספר האטומים בגרעין שלו. ככל שיש יותר אטומים- ככה החומר יהיה עם נקודת היתוך או רתיחה גבוהה יותר.
יש כמובן עוד גורמים, אבל לא מתמקדים בהם בשאלה.
שאלה שתיים זה פחות או יותר אותה שאלה. מסה אטומית גבוהה יותר=יותר פרוטונים בגרעין (מס' אטומי גבוה יותר). ולכן אם אני לא טועה זו הסיבה שההלוגנים נהיים "יותר מוצקים".
המשך יום נעים, גיל
يوم سعيد,جيل.
כל כך נכון...
משפטי החוכמה שלי:
ספוילר
עוד כל מיני דברים:
ספוילר
עומר! 3>
http://www.rogeldiamonds.co.il/loade...ement-ring.jpg
יש כרגע 1 גולשים שצופים באשכול. (0 משתמשים ו-1 אורחים)